Thursday, February 23, 2012

hey assalamualaikum eberibodehh

cuba untuk skema di jalan ALLAH .


adik mek
degil .

Saturday, February 18, 2012

yeke ?

hey assalamualaikum eberibodehh


err ..

sorry aku tak layan skinny .

straight cut je .

jyeah , budak kampung :)

adik mek
harap kekal keh .

bukan aku .

hey assalamualaikum eberibodehh 

oi apasal aku emosi sangat ni oi . oi amende la cepat sangat tacink sekarang ni oii . tengok cerita Ayyad nangis , kuch kuch hota hai nangis , stairway to heaven pun nangis . aiyak .

mana pergi degil aku ? mana pergi hati otai aku ? mana pergi jiwa keras aku yang dulu ?

kau bazirkan air mata jelah sabila . benda sememeh pun kau nak nangis waddehal . macam pondan .


adik mek
simpan buat stok .

Friday, February 17, 2012

hey assalamualaikum eberibodehh

rindu akif . rindu hariz . esok hariz balik . wohoo !

 Akif Darwisy

again

 akif . *omai , kaki sape tu ? kaki mak dia kut .

 Hariz Aqashah 


kalau 2-2 ni ada kat rumah , boleh gila aku tahu tak ? mana tak nya , kena jaga 2-2 orang . yang tu merangkak ke sana , yang ni nangis . papepun , acu sayang awok due orang !


oh nak ajak abang pi shopink kasut la . hiew hiew :3

adik mek
my heroesszzx

Thursday, February 16, 2012

pesanan untuk lelaki

hey assalamualaikum eberibodehh

PESANAN USTAZ AZHAR IDRUS BUAT KAUM LELAKI

- jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia cintakan dia .
- jangan buat wanita itu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia .
- jangan memberi wanita harapan kalau anda tak pasti .
- jangan sakitkan hati wanita kalau anda tiada hati untuknya .
- jangan mainkan perasaan wanita kalau anda tiada perasaan untuknya .

HARAM jadikan wanita itu kekasih tapi tiada niat untuk menikahinya .

" semua lelaki mencari tulang rusuknya yang hilang ,
dan saat menemukan wanita untuknya ,
tidak lagi merasakan sakit di hatinya ."

adik mek
nothing .

tensi + benci = ?

hey assalamualaikum eberibodehh

saya frust . sampai saat ini saya masih fikir tentang result addmath semalam . sampai detik ini air mata cepat je bertakung bila teringat pasal result addmath . sedih . frust . kecewa . ahh .

kalau result elok takpe la jugak nak nangis gembira ke sujud syukur tang tu jugak . dah teruk , diam jelah .

lepas dapat paper addmath , ustazah pqs masuk . langsung tak fokus tahu . duk teringat ke result yang dah terperuk bawah meja . bila teringat , jadi terbayangkan abah . mula la bertakung air mata . buka mata luas luas , pastu pejam celik pejam celik . jangan biar orang tahu kita nangis .

then , masa fizik . takk boleh nak kawal lagi . dah la duk teringat ke add math , tambah pulak dengan result fizik yang sampai rasa nak gantung diri kat pokok taugeh . 

sedih sangat dengan addmath tahu . saya ingat untuk permulaan ni boleh la A minus kut . sebab dah struggle untuk add math . tapi ...

" Sesungguhnya hanya orang-orang yang bersabarlah yang dicukupkan pahala mereka tanpa batas " ( Az-zumar : 10 )

" Dan sesungguhnya Kami benar-benar akan menguji kalian agar Kami mengetahui orang-orang yang berjihad dan bersabar diantara kalian " ( Muhammad : 31 )

" Hai orang-orang yang beriman , mintalah pertolongan ( kepada Allah ) dengan sabar dan ( mengerjakan ) solat , sesungguhnya Allah berserta orang-orang yang sabar " ( Al-Baqarah : 153 )

dah . redho keh ? takde rezeki la tu . semua ni ada hikmah :')

"...takpe la sabila . result awak yang lain dah tinggi tinggi "

eh ? masalahnya ni add math awak . saya salah . saya tak patut letak harapan untuk addmath . patutla tice tanya macam tu hari tu . hint la tu kan . hm .

abah takleh tahu . sebab nanti saya sedih . abah tak marah tapi bila abah bagi nasihat , saya rasa sedihh sangat  . rasa bersalah sangat . sedar sedar je dah nangis tang tu jugak .

saya ingat lagi senyum abah bila saya dapat A addmath tahun lepas . maaf abah :'(

tangan basah , kibod melekit . dah bai .


adik mek
macane ni ?
...

Wednesday, February 15, 2012

hey assalamualaikum eberibodehh 

zayn malik aku yang punye !

kfoine aku curang dengan nicky . admit it . haha  .

adik mek
wehuu

Monday, February 13, 2012

hey assalamualaikum eberibodehh


menyampahhzxx dengan tablematezzssx !!

keringkan hati jelaa untuk setahun ni . semua nak menggilakan aku je ! huwarghhhhhh !!!


adik mek
aku tak tahu .

Saturday, February 11, 2012

mana pergi rock kau ?

hey assalamualaikum eberibodehh

aku , anjali .
kau , rahul .
dia , tina .

boleh cantu ? haha .

aku tahu acane perasaan anjali . eh tibe nak emosi pulak . geli aku .


baidewei , aku benci situasi itu . kau bengongs .

adik mek
SS = aku 

saya dan dia

hey assalamualaikum eberibodehh



hamboi senyum style mak ngah naa . muka karat tak hingat der . terserempak pulak dengan cg salleh . ades . aku dah nganga kat tangga The Store  . abang mudin pulak tegur . ceit tak sempat nak nyorok .

abang mudin gila duduk atas troli . haha tingtong kuasa dua . dah la makan kuaci sampai licin . apasal pokai sangat time tu sampai nak beli captain munch tak lepas hah ? kayap punye abang . duk main gelak gelak kat luar sampai nak tergolek atas simen . orang lalu lalang duk jeling jeling . eh kesah pulak kau ?

" ehh tu kawan kita. "
" mana mana manaa ?? "
" tuu "
" tak lah . " *jeling
" dah style tudung dia sama dengan kita . "
" pffttt ! "


" ni tengok gambar ni ."
" nanti mesti org ingat sape tuu laki kat tepi tuu ."
" haha . gila "

-ini untuk memori-

adik mek
najmuddin mohamad .

Friday, February 10, 2012

rindu ?

hey assalamualaikum eberibodehh

macam rindu dengan lappy . macam rindu dengan blog . tuiter ngan pesibuk pun boleh lah .

blog busuk ah . ingatkan photobucket sewel lagi . sampai hilangkan icon omel omel kat tepi ni haa . entoh ape dosa aku kat photobucket .

shoutmix pulak yang expired nya . pebende tah nak suruh aku bayar . tak hingin gua . weh nak ejas cemana ni weh . ajar sat !

alhamdulillah aku hidup lagi . aku bajet kalau hari rabu malam tu aku mati , syahid kut . mana taknya duk struggle chemiyoo untuk esoknya ( khamis ) sampai nak tersembam . tahu tak yang hari khamis di mana ada exam chemiyooo paper 1, 2, 3 tu boleh dilabelkan HARI PUAKA  tahap dewa ??!!

exam kali ni macam suwei . k tiap tiap kali dah macam suwei tapi yang extra tera giga suwei . faham ?

o mak tak ingat nak qada' buang air besaq yang hari rabu tu !

tengok , sampai macam tu sekali . act , aku sakit perut sekarang ni . 

nasib baik exam kali ni 2 minggu je . kalau 3 minggu macam selalu aku tak tahu nak kata apa . kaki naik ke langit agaknya . hm .

sebelum exam , aku demam . teruk . tak boleh nak bangun . sore throat teruk gila . nak telan air liur pun tak boleh . suhu badan ya Allah macam boiling point ! okay overdose .
lepas makan je , muntah . badan letih sangat sangat . asyik tidur je . heran ah sebab apa letih sangat . macam la aku pergi merentas desa hari tu . hiew hiew .

nasib baik cuti panjang masa tu . weekend plus raya cina . dah keadaan aku macam tu , orang lain duk study aku duk terbongkang tidur kann . 

first week exam tu memang serabai habis hidup aku . banyak yang mengarang nya sampai habis 2 batang pen . apa yang dicerita pun tak tahu la . aku rasa mengarut je banyak . novel sutera dalam lukisan pun aku takat baca sinopsis je weh . tu pun dah ngigau duk sebut nama bujei bujei . berhantu agaknya 'bujei' tu . haha .

tiap tiap malam aku tidur pukul 11.45 / 12 . pastu aku bangun pukul 2.30 pagi . bahana study last minit . cenggini ah kan . eyebag pun dah ada tu haa . 

tapi masa hari khamis tu , aku bangun pastu badan ni menggigil sangat . bukan sebab sejuk . tak . aku tak boleh nak jalan . kaki aku gigil . macam tak daya nak jalan . kepala sakit sangat sangat . pening . badan aku panas . aku rasa macam time demam hari tu . muka ni berbahang panas sangat . aku tak larat . aku baring sebelah abah . abah selalu teman . teman sambil tidur . tapi takpe , aku tahu abah tak nak aku sorang sorang :')

bila aku baring sebelah abah , abah usap usapp kepala aku . rasa macam sedih sangat . nanti nak exam semua subjek heavy . aku bangun , terus hadap buku . 

pagi nak pergi sekolah , aku jadi macam tak larat sangat sangat . nak angkat buku rujukan 3 bijik pun tak daya . badan panas . aku tahu demam aku datang balik . masa tu , aku risau satu hal je . exam .

math , physics , bio , aku tak tahu aku jawab apa masa tu . hm .

dada aku sakit sangat . tak tahu sebab apa . abah kata , aku gigil sebab tak makan . memang time exam , aku kurang makan . and hari khamis tu , dari pagi aku tak makan apa apa . balik rumah pukul 5.30 , kena paksa makan .

lepas maghrib , aku ingat nak tidur . tapi tak boleh . dada ni sakit sangat . pastu muntah . keluar semua nasi semua lah .

minyak angin separuh botol dah habis sapu kat kepala ni . sebelum tidur , muntah lagi .

esoknya pergi klinik . doktor kata aku pressure . tekanan exam . siap check tekanan darah lagi . and aku kena ulser 8 bijik kat tekak . menangis nak telan nasik .

bila makan ubat , aku mengantuk tahu . mak paksa study . dah nak buat cemana kan ? aku rasa time tu dah kena high blood pressure .



hadap jugak la buku ni sampai nak tembus . aku rasa kalau aku pengsan baru boleh rest kut .

dan jalani lah aku exam untuk second week dalam keadaan tersebut dengan bahagianya .

mak abah , maaf banyak banyak kalau exam kali ni hancur . orang yang salah , tak study bebetul , main main .

apa la sangat bagi abah kalau tak score straight As kan ?
kalau tak dapat banyak A+ , mak tak pandang pun kan ?


adik mek
-the end-

Thursday, February 09, 2012

nanti aku apdet k . bai .