Saturday, June 30, 2012

ke rumah hariz bushukz

hey assalamualaikum eberibodehh

semalam jumpa Hariz Aqashah . jumpa mak dia , ayah dia . kak fishah & abg pi la ehe .

pahal gambar ni nampak gemuk weh ?????  . stail mak mak dah neh :O


adik mek
lalala

Friday, June 29, 2012

janji haritu , KEM KEPIMPINAN PENGAWAS 2012 . amboi siap caps lock .

hey assalamualaikum eberibodehh

seperti yang dijanjikan hari tu . 

140612-150612 ada kem kepimpinan pengawas kat Marang Waterfront Resort . tempat dia boleh tahan la . tapi bau busuk mak ai mungkin sebab dekat dengan pasar . mungkin . tak tahu la kut kut ada yang tak senonoh melepas merata . 

sebenarnya , time memula tahu pasal kem ni , satu je yang terfikir kat kepala hontaks ni . TAK NAK PERGI . tapi sebab takut cikgu marah , terpaksa la . pergi kem dengan muka tak semenggah . tahu macam mana ? lebih kurang macam kambing tersepit kentut ehe . 

bertolak ke sana tengah hari , selepas tunaikan kewajipan kat surau sekolah . alah resort tu dekat je . tapi dan dan je aku tidur dalam bas . sampai sampai je terus eh kita kat mana ni . apahal . 

sepakat stay satu bilik ; afira , gee , amirah , yaya , aku . aku bawak beg macam nak duduk seminggu . budak laki selamba dek je bawak beg galas je . aku ? alah aku bawak seterika . tu pun nak mention ke . dasar gila glamor . titiba .

masuk bilik , bukak tudung , landing atas katil . eh titiba la pulak dengar suara cikgu salleh kat luar bilik . jerit suruh keluar cepat . hahaha mana kitorang tahu kena keluar balik . nasib tak mengembara di alam maya lagi . kalau tak , bersimpuh la cikgu salleh duk menunggu rombongan kitorang .

hai cikgu salleh anak suhaimi yang henseng *lambai*

petang tu , abang-abang faci sampai . dorang dari Kelab Remaja Isma Malaysia ( KRIM )
- abang marwan
- abang nizam
- abang arif
- abang firdaus

ada riadah sikit . plus dengan aktiviti kat taman permainan kat sebelah resort tu haa .

selesai pukul 6.45 p.m . pukul 7 dah nak kena gerak gi masjid . kau bayangkan acane keadaan kitorang time tu ? dengan tak makan petang lagi . cara aku senang je , skip makan . mintak kunci kat afira , terus naik bilik , mandi .

sambil tunggu amirah siap , on tv3 jap . seindah sakura episod last oh ! sempat tengok 2 minit je kut . azim text suruh turun . k .

turun kat lobi , kitorang berempat je ada ( aku , afira , amirah , yaya ) . lahai bapak bapaknya pun tak turun lagi . mak mak selebihnya tu lagi la tak turun . tilik apa tah yang lama sangat . 

gerak ke masjid dalam group . sumpah feeling time terawih weh ! syiok !

malam tu ada la aktivitinya . kenali personaliti . oh aku 'perfect melancholy' . ehee . pastu kena pecahkan belon . sebagai simbolik pecahkan comfort zone kitorang . oh malam tu jugak abang bakri & kak nadia sampai . dorang suami isteri .

pagi esok konon romantika tengok sunrise kat muara . best woo . 

untuk Amazon Race , aku join group TERBAEKK . ramai junior form 4 . itu yang best :)) . oh yang paling aku tak lupa :
- disindir abg firdaus sebab tak ingat hadis . err .
- makan durian .
- panjat pagar dengan aksi ganas gila .
- nyanyi lagu anak nabi .
- kena sabotaj . grr .

lepas solat jumaat , ada program Selangkah ke Parlimen . debat la weh . serious , time ni yang paling gila awesome  , paling manis , paling memori . debat dia lain dari yang lain tau . ada 5 group :
- persatuan bekas mat rempit dan minah rempit .
- alumni pengawas disiplin SMKADG .
- persatuan ibu mengandung se-trinidad .
- barisan penganggur-penganggur professional .
- majlis ulama' ISMA .

tau kumpulan Terbaekk dapat apa ? Barisan Penganggur-Penganggur Professional . well , that us . hakhakhak ! 
last , majlis penutup .






bertolak pulang ke SMKADG .
that's all :))

p/s : sekeping pun tadak gambar aku ! cis .

adik mek
things end . but the memory last forever .

Friday, June 22, 2012

tembak kau sampai pitam .

hey assalamualaikum eberibodehh

nizam sangat sangat menganoyingkan tahu ! eeeeeeee geram nye aku rasa macam nak tampar kau dengan slipe jepung !

kau kan kalau dah start buat blur kau tu , sampai ke sudah la kan ? eeeeeee nasib aku sumbat benda tu dalam beg kau . kalau tak , ada kau nak baiki ? NON-ADO ! 

heh kau jangan sampai aku tarik tarik rambut kau sampai botak . kau nak try , kau buat la sekali lagi . 


adik mek
*asah parang*

Sunday, June 17, 2012

who cares tah *jeling*

hey assalamualaikum eberibodehh 

aku gedik ke ?

hahaha tak kisah la . orang nak kata apa pun . 

tapi macam tersentap jugak bila dengar . ehem titiba macam sedih rasa . hahahaha terbukti aku gedik *lempang diri sendiri*

pernah dengar pasal 'what goes around comes around' ? hidup kita ni macam roda kan ? kejap kat atas , kejap kat bawah . harini orang kata kat kita . tak mustahil esok hari orang tu dikata oleh orang lain pulak .

apahal cakap macam tamil . hihi :)

siapa yang makan lada , tanggunglah pedas naik ke muka .

peace . no offence :))

bai . may Allah bless . saya comel *titibaaaaaa*


adik mek
shesh ! lap sekarang .

takdok tajuk ah !

hey assalamualaikum eberibodehh

takdok is tiada . sekian .

jahak . jahak . jahak . jahak . jahak . jahak . jahak . jahak . jahak . jahak . jahak . jahak .

mu jahak jahak jahak .

menyesal aku percaya sangat dengan kau . well salah aku . 

again , salah aku .

apa apa yang terjadi , salah aku .

walau sikit , sakit jugak hati aku . bak kata sabella jane , VIBRATE HATI WOI ! 

kalau dah mulut macam loji tahiks , sampai bile bila pun macam tu ke ?


adik mek
beghapii !

kejap !

hey assalamualaikum eberibodehh

banyaaak sangat nak cite tapi masa tak sesuai . oh pasal kem baru ni pun banyaaaaaaaaakkkkkk jugakkkk nak citerrr . hahahaha  . k sambung lain kali ah .

bai bai lebiu muoh .


adik mek
laju gila hoi .

Saturday, June 16, 2012

mu jahak :|

hey assalamualaikum eberibodehh

kau tahu tak yang fitnah tu lebih teruk dari membunuh ?

daripada kau tak habis habis fitnah aku , kau bunuh jela aku terus !
      

adik mek
dasar siamang .

Friday, June 08, 2012

ehem hem hem . apdahal . ehem lagi . k .

hey assalamulaikum eberibodehh

oh sakit perut yang amat . takpe teruskan oyehzxx !

background music *konon* saat terakhir_st12 . macho ah suara st12 eh . hee .

harini hari apee . jumaat . esok hari apee . sabtu . lusa hari apee . ahad . officially , holiday habis . homework ada lagi tak siap neh . ba , bi , kerja kursus addmath . hahahaha bahagianyeww . 

serious teacher bi aku makin pelik sekarang . ops .

well hari ahad ni aku jadi mc buat kesekian kalinya . ganti orang act . tak la teruk sangat jadi mc perhimpunan rasmi ni . best . thrill gitu . hihee .

holiday ni aku stay rumah je . eh lupa lah yang pergi kenduris berlambak tu . makan sampai jojol pusat . gilaa . padahal haritu ( sebelum holiday ) aim nak turunkan berat 2kg . phew . pebende kau .

teringat haritu time naik penimbang kat makmal chemiyo . aku rasa tak sampai 10 saat aku naik . sebab terus lompat ke bawah kes tak rela tengok berat sendiri . wahahaha .

kak fishah kata aku anoreksia . hey anoreksia kalau cung takpe *pose gedik* .

hm nanti kena hadap hal pengawas pulak . menciknyow . nak kutuk lebih lebih kang nanti ada orang stalk . hahahaha dah diam .

tak tahu nak tulis apa . lapar sebenarnya *lempang diri sendiri* . hoi aku tak makan lagi lah . nak masak apa eh ? hahaha feeling ibu muda dah neh . wek .

geli aku teringat hal kahwin .

geli geli pun satu hari nanti kau akan hadap jugak benda tu .

iyelah --"

agak agak umur berapa aku kahwin eh ? krik krik krikk .

me | fadzi ( tablemate )

gonna meet you tablemates , classmates , heartmates ( ahaw ) .


adik mek
snap !

Friday, June 01, 2012

suka hati kenyang perut .

hey assalamualaikum eberibodehh

aku rasa aku yang paling selekeh kat kenduri tadi .

HAHAHAHA .

alah kenduri depan rumah selangkah dua dah sampai . watlek dah ah kan . peace .



dengan tudung saji taknak kalah der .
mata bengkak sebelah ? ohmeng !


adik mek
kenyang perut lalala .

kahwin ?

hey assalamualaikum eberibodehh

" haa tengok . yang sebaya dengan org pun dah ada kahwin ."
" dah kau nanti bila habis SPM kahwin la terus ."
" hahahaha . mak tolong la carikan ."
" senang sangat la kalau cantu . depan rumah berlambak . cakap je nak yang mana satu . iskandar , hisyam , syawal ? "
" HAHAHA ." *geleng2 kepala 



berhingus macam ni boleh kahwin dah ke ?


adik mek
halal relationship :)