Wednesday, May 30, 2012

anuar zeng :'(

penat . eh lupa .

hey assalamualaikum eberibodehh .

pagi semalam pergi wedding sepupu . sedih tau tak sedih . let's call him angah k . angah muka macam anuar zeng ah . serious . umur sama dengan abang mudin , 25 . okay tak kalau match dengan aku , 17 . okay kan kan . hihi . 

aku suka tengok dia . comel gila tauu . tapi dah semalam wedding dia . kau faham tak perasaan aku sekarang ni faham tak faham tak ?? k tak payah cemas sangat sampai kena ada dua tanda soal .

tiap tiap tahun memang aku tak pernah miss pun pergi raya umah che su ( mak dia ) . tapi aku tak rapat pun . malu eheh . dengan kak long , abg pi , abg mudin , si angah tu rapat pulak . kau memang tak sayang aku angah *sebak* .

alang , kembar angah . muka sama . means sama macam anuar zeng jugak . omey nya memang takleh lawan dengan budak laki kelas aku . ekhhh . 

semalam alang salam dengan abah , mak . alang , awak tahu tak mak kite tu mak sedara sabit awak je ? maana boleh salam . kalau kita kawen , boleh saya ajar awak . kan ? highlight perkataan KALAU . sobs . alang pun dah ada calon . saya ni macam mana alang ? haa ? haa ? haaaa ?! dah .

usai kenduri , terus ku pergi ke kemaman membawa hati yang lara . 

phew .

act pergi kemaman nak jumpa abg pi . then nak gi popular . wehuu .

lepas pergi rumah abang , terus pergi mesra mall . act bukan nak pergi mesra mall sangat tapi nak pergi popular . dalam mesemol tu ada popular kau faham tak senah oi .

"abah , berapa bajet ?"
"bajet ?"
"yela . bajet nak beli buku . hihi ."
"erm . sukati ."
"weeeee ." *berlari sibbaik tak langgar rak*

i've got this :)

dekat nak maghrib , bertolak pulang . 

letih jugak eh . letih apa pun aku tak tau la . letih makan , letih cakap sesorang . letih fikir pasal kau . letih layan lagu jiwengxz . hahaha geli .


adik mek
hati ada parut .

Saturday, May 26, 2012

hey assalamualaikum eberibodehh

frust sebenarnya .

nasib baik exam dah habis .

kalau tak , KACAU !


adik mek
menanti . 

Saturday, May 19, 2012

Him .

hey assalamualaikum eberibodehh

semalam . nangis tak henti henti . nasib baik mak abah takde kat umah . lepas tu , ambik wudhu' , solat maghrib  . tak tertahan sangat air mata . seumur hidup aku , aku tak pernah macam ni . 

well , mengadu dengan Allah lebih baik . aku akui kebenarannya . nangis ni letih jugak eh . selama ni aku lupa . lupa yang Allah sentiasa ada dengan aku . Allah tak pernah biarkan umatnya keseorangan kan ? tapi selama ni aku alpa . aku pendam sorang sorang sampai sakit sangat . sakit sangat . 

semalam . lepas je mengadu dengan Allah , setitis pun air mata aku tak keluar . jiwa ni rasa tenang sangat ya Allah . even mata bengkak + letih , tapi aku dah tak macam sebelum ni . aku tahu , walaupun tak banyak , tapi ada sikit kekuatan yang aku dapat .


hari ni dah tak macam semalam . Alhamdulillah . insyaAllah boleh teruskan exam 4 paper lagi untuk minggu yang last ni . 



adik mek
thanks :)

Friday, May 18, 2012

hey assalamualaikum eberibodehh

dalam pesbuk kemain post 
"jangan sedih . aku tough ."

tapi sambil post sambil nangis . 

hipokritnya aku :')

adik mek
entah .
hey assalamualaikum eberibodehh

nangis sampai sakit sakit mata . 
siapa tanggung ?
aku ah .

adik mek
hati tisu .

untuk kesekian kalinya -

hey assalamulaikum eberibodehh

"abah .."
"apa ?"
"abah . err ."
"menda ?"
"er err org rasa kali ni org fail addmath ."
"asal ? taleh jawab ke ?"
"rasa macam teruk gila !"

otw gi kelas bio
"asal sedih sangat addmath tu ?"
"teruk ."
"tak ingat formula ke ?"
"bukann . dia macam .. macam tak ingat steps nak buat ."
"formula la tu ."
"bukann . addmath lain abah . bila tengok kertas exam , dia rasa lain . kalau buat ulangkaji biasa je ."

*nangis .

exam lepas boleh C . sekarang ? mati .

adikmek
the square is completed .

Thursday, May 10, 2012

sekarang .

hey assalamualaikum eberibodehh


tengok al-quran pun boleh .

advanced eh ?

adik mek
eheh .

Saturday, May 05, 2012

"kira oke suda ."

hey assalamualaikum eberibodehh

anak kampung

Jimmy Palikat & O.N.E

girl parody :)

comel !

adik mek
with love .

Friday, May 04, 2012

hahaha macam femes gitu . hahahaha

hey assalamualaikum eberibodehh


"awak tak tengok ke cerita mahabbah ?"
"tak . best ke ?"
"ada nama awak . sabila."
"hah ??? betul ke ?"
"ye."
"malam ni kompengg tengok !"

"mak mak betul ke cerita mahabbah ni guna nama orang ?"

"abah , dia guna nama sabila ! wehuu."


over acting . haha . well siapa tak eksaited . nama tu jarang orang guna . salsabila pun jarang . but aku 'nur sabila' . bak kata abah aku , satu dalam sejuta . phewit .

siapa tak eksaited . dah la sabila dalam mahabbah tu comel . hihik . lepas tu panggil nama penuh ( sabila ) je sepanjang cerita tu . kalau 'bella' tak la eksaited sangat . bila tiap kali sebut je , mesti macam terusik hati . HAHA .

siapa tak eksaited . bila tengok je mesti senyum-mewek dari awal sampai la akhir . siap promote kat sekolah . macam mana la diorang boleh terfikir nak guna nama 'sabila' ? entoh pengarah dia kenal aku takk ?

"menyampah rasa guna nama sabila ni."
"asal ?"
"nanti mesti ramai yang ikut ." -mak

haha . chillex la mak :)

MAHABBAH
selasa & rabu : 10.30 pm
khamis : 9.30 pm
*eh terpromote pulak . haha .

adik mek
senyum-mewek !