Wednesday, August 17, 2011

cemas ! cemas jom !

hey assalamualaikum eberibodehh

hoi hoi ohoiii cek mek molek . ewah joget mak minah joget . eh dah kenapa . tadi kemain cemas titiba nak berjoget . kau ni aisyah limeposen ke . entah siapa mak minah pun saya tak tahu .

semalam lepas berbuka kak long sakit perut . bukan sakit perut macam abah haritu . bukan . sakit nak beranak . sakit nak melahirkan . itu sama okeng .

abang masri a.k.a abang ipar telefon abah . dia kata kak long dah masuk labour room . kemain eksaited terus buat status kat fb . padahal dia tak kenal yang mana satu labour room . wad menunggu dikatakan labour room . apadahal .

masa tu jalan dah buka 6 cm . pastu pukul 1.30 pagi baru la kak long masuk labour room . mak ngan abah nak naik flight dari terengganu ke subang ini pagi . kak long yang beriya suruh .

lepas sahur tadi terus mandi bergetar getar kepala lutut semualah . ahahaha manada . bilik air tu tak sejuk pun airnya . hahahahaa tak lawak dah kenapa aku gelak . ahahaha

sampai kat airport . pergi kat kaunter dia kata RM 300+ seorang . semalam tengok dalam tenet RM100+. biasalah kan . kita nak on the spot kan . mahal la . so, mak pergi dengan abah means RM700 bakal melayang .

fikir punya fikir . abah decide naik bas . lagipun kak long bukannya deliver dah . chill okeng . mak ngan abah dah naik bas dah . aku , abang pi, kak fishah balik rumah .

sampai sampai rumah je , abang masri call abang pi . dia cakap dah satu jam kak long dok meneran dalam sana tapi baby tak keluar keluar . rambut secoet dah nampak . kak long takde tenaga . kak long tak makan pun . minum air je pagi tadi . doktor nak guna vacuum nak sedut baby . terus terbayang vacuum buruk ceruk dinding . and ai wos laik, tragiss ohh !

abang pi duk gelisah macam kena sawan lembu . jakgi kak long call . eh terkejut mak nokk . baru lepas bersalin dah call teruss . doktor tengah bagi oxygen kat baby .

nasib baik semuanya selamat . nama baby , aku yang bagi tau ! tak moleh kasi taw lagi . nanti ada yang curik naya aku .


adik mek
baby boy :')


6 comments:

  1. Alhamdullilah nsib baik smuanya slmt.. hehe ^^

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    letak je name
    mat salah sikit..
    brad pit kerr =p

    ReplyDelete
  3. kak sarah :

    seronok ! nanti kak sarah dpt bebi sendiri la pulekk

    ReplyDelete