Friday, June 21, 2013

Comeback gituww

hey Assalamualaikum eberibodeh 

hihi.

hihi.

em nak cakap ape ye.

lama bebenau tak menaip ni. rasa macam janggal pun ada ._.

em dah sebulan dah aku menumpang di Universiti Malaya ni. jadi warga Pasum. kalau nak cerita dari first day, sampai la harini, sumpah kalah kitab maharaja Guangzhou. so, takyah cerita la.

aku bukannya takde masa nak on laptop. kadang kadang aku bukak jugak bloggerdotkom pastu tengok tengok adeeee jeeeeee komen korang. vah vah vah terharu iolz sampai rasa macam nak nangis dalam mangkuk jamban :')

hidup kat pasum ni boleh tahan hectic la. memang terkejar kejar. asyik lari je sampai koyak kain aku. serius cakap. nak melangkah ke dewan kuliah & kelas tu kau kena panjat tanggas ( plural for 'tangga' ). jalan pulak boleh tahan berbatu la. so, kalau ingin lindungi kaki anda dari keter-pleot-an tak tentu pasal, gunalah kasut converse macam aku k. wah gitu.

petang tadi aku last kuliah. for this week la. esok lusa, weekend. tu yang heaven semacam hapdet blog ni. hihiew. overall, hidup aku kat sini ok la. cuma ada la masalah sikit sikit yang aku rasa macam nak cerita kat sini tapi..... entah lah.

besar mana pun masalah tu, kalau kau dah tercampak kat sini sorang sorang, pandai pandai lah kau nak hidup.

gulp.

ok lupakan hal di atas.

wei aku rindu mak abah laa. aku rindu family aku. genap sebulan aku duduk sini. genap sebulan aku tak cium tangan mak abah. 

haa tengok. kan dah berkaca mata ni.

....

lainkali la aku sambung.

haha :'3


adik mek
wei budak satu kuliah, muka lu familiar
:)

21 comments:

  1. lama aku tak menjejak kaki di sini. wei ape cerita abang macho yg mgajar ko bawak keta tu?

    kat UM tu, mesti ko banyak cuci mata tgk senior2 yg kacak2 kan? isk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaana aku tahu pasal abang-macho-lah-sgt tu. haha. dari gaya kau tanya macam dia tu laki aku je kan!

      hak'oh tiap2 hari cuci mata. kau nak yg mana satu, ckp je. yg negro, yg arab semua ada kahkah

      Delete
  2. tudia...lme mghilang..
    stdy leklok..

    ReplyDelete
  3. wahh..budah pasumm..hehe.gudluck!

    ReplyDelete
  4. amboiii bznyer budak pasumm ni kahkahkah
    smpai nk update blog pun payah ke..wow
    giler betul pttlah pandaiii hehehe
    btw slmt berpuasa dek nun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bizi tahap gaban kak. nak berak pun tak senang. ahahahah

      Delete
  5. pssstt taiko hati pink!
    gua rindu lu.hahaha ..
    ok,lama aku x singgah blog ko ni,ko masuk UM pun aku xtauk.
    ehhh? kbai!

    ReplyDelete
  6. May Allah make things easier for you, inshaAllah :3

    ReplyDelete
  7. Adikkkkkkkkkkkkkkkk...rindunya dekat adik bella yang comel lolte ni..hehe. Betul lah tu, walaupun ada masalah tetap kena hadapi dengan sabar. Walaupun sabar ni mudah nak cakap, buatnya susah, tetap kena sabar kan. Nak cerita apa? Ada orang buli adik akak ke? Meh sini, akak tinju dia.

    ReplyDelete
  8. nice story.

    http://ashikakkoii.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Home sick lerrr tu bella...hihi..
    dolu2 pun akak mcm tu...sama je bila belajar jauh msti rindu kg..rindu rumah..
    lama2 nti OK lah..kena pandai sesuaikan diri tau...:):)

    ReplyDelete