Tuesday, October 21, 2014

Dear Hawa

hey Assalamualaikum eberibodeh

Encik Zul's lecture
Oct, 2014

" Bella. Kenapa Bella pakai handsock ?"
" err sbb saya memang pakai handsock hihi "

ok sebenarnya tak tau nak jawab apa. Encik Zul pun titibe je kan tanya mcm tu >,<
jap pastu aku jawab ;

" err sbb lengan baju kurung ni kan besar. nanti nampak la aurat kat dalam ni kalau tak pakai "
" ok bagus Bella. anak2 saya pun semua pakai. yang tak pakai tu, jangan terasa hati "

one of my klasmet, tunduk.

aku tak tahu jawapan aku tu the best answer atau tak. 

em sebenarnya aku serba salah masa nak jawab tu. sebab my gegerl klasmet bukan semuanya pakai. aku risau if jawapan aku tu menyinggung perasaan kepe.

maaf kalau jawapan aku tu bunyi cam poyo ke apa ek. aku dulu tak pakai pun handsock, stokin kaki ape semua ni. tak istiqamah. rasa nak pakai, pakai. rasa rimas, tak pakai.

tapi Alhamdulillah sbb sekarang dah berjaya tetapkan hati. aku ni bukannya muslimah sangat. perangai pun gila gila hehe. tapi mana yang boleh jaga, aku jaga. 

kalau tak bermula dgn 1st step, cane nak istiqamah kan? 
jom la slow slow try pakai. kaki tangan pun tak sunburn tau! hihi.



em lama tak jumpa kan?
maaf la. sibuk >,<


adik mek
hai juri debat! balik cuti tak?
hewhew ;)

3 comments:

  1. akk xpakai sock either hand or kaki tu teruk kan
    xpelah nti akk try slow2..akk ni cepat berpeluh..lau pakai ni mmg rimas skit..tp kena jugaklah sbb itu semua tuntutan jgn ada alasan kan hehe

    ReplyDelete
  2. hehe..yaya pun da start..try slow2..pelan2..tp mmg la..lau paki bju kurng tu kan bhgn tgn besar..lau xpkai sarung tgn confirm nmpk aurat nye kalau kita angkt tgn ke, buat pape ke...kannn.. =)

    ReplyDelete
  3. akak pun dah start berjinak-jinak. moga sama2 istiqamah :)

    ReplyDelete