Thursday, May 02, 2013

Bunga Merah Punya

hey Assalamualaikum eberibodeh


Ini entry kosong je act . Suka cerita Bunga Merah Punya ? Hari khamis , 8.30 malam . Aku suka gila :D

Dulu aku kurang suka Zul Huzaimy . Tapi disebabkan Bunga Merah Punya ( BMP ) , aku macam err aku err macam err kagum gila dengan dia . He's director of BMP btw . hehe . Lagu lagu dalam cerita tu semua dia buat . And dia yang nyanyi . Cuma ada la jugak yang Izzue Islam punya version .

Tapi serius , aku suka Zul Huzaimy sebab dia puitis :)

Kalau tengok BMP pun , kau dah boleh tahu Zul Huzaimy tu , jenis yang macam mana . Sangat sangat pandai main dengan bahasa .

Kalau kau menghayati betul betul lah everything in the story .

Dan kalau kau pun cinta puisi :)

Sekarang ini aku sedang karok lagu lagu BMP . Ohya , aku tak pernah skip tau cerita ni ? Sampaikan kerja basuh pinggan pun aku tunda lepas habis BMP . Hehe fanatik tak ?

Lepas BMP aku tak terus online . Sebab takut nanti makin tertunda pula kerja aku . Ni ha baru lepas bersihkan sinki la ni .

Haritu , aku lupa episod BMP yang ke berapa . Tapi , ada penampilan khas Zul Huzaimy . Dia ber-piano . Serius , aku kagum . And , melting for sure .

Kau boleh bayang tak macam mana perasaan orang yang eeee minat minat sangat sangat sangat kat sesuatu tu ? Eeeeeeeeee tak boleh nak cakap lah :'D Ternganga tengok dia ber-piano . Rasa macam nak kesat hingus kat tudung orang sebelah pun ada . 

Aku tweet & mention Zul Huzaimy " Ternganga sambil tersengih tengok abg @ZulHuzaimy berpiano tadi ! "

Ehem , 'abang' sangat kan .

He'd retweeted . Dan aku rasa macam nak pengsan .

Serius cakap .



Ada lagi nak masukkan vids . Tapi tenet problem ke hape tah . Herh . Hadap je la dua di atas .


adik mek
poetry .

28 comments:

  1. hehe si zul ni mmg sorg pelakon yg hebat...cuma sebab selalu dpt watak antogonis dia taklah digilai mcm pelakon2 yg lain....

    PS: sori baru sempat singgah ke blog bella ni....dah bertukar wajah rupanya...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kann . bella dulu tak suka dia ni sebab selalu je berlakon jahat jahat . tapi sekarang ni dah suka dahhh . mwehehe

      Delete
  2. salam..
    sis pon minat zul huzaimi.. :)

    ReplyDelete
  3. biase la tgok lew die asl mn..haha..bangga jp..mihmihmih..

    smlm smpat tgok ckit jew..so x bape pham sgt..nt nk try la tgok..suke izzue islam..mihmih

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh dia asal perak ke ? hahahaha .

      bella pun suka izzue islam lah !!

      Delete
  4. alaaa . dina tak setia dengan citer ni . Al-maklumlah, malam-malam je abah bukak citer dia . bola la ape-ape pasal sukan la . akhirnye laptop jugak jadi pilihan hoho .

    #pape pon kan kann . dina tertarik dengan lagu dia . rase cammm . kalau camm . errr . no comment hahaha . *ntah pape je*

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak memang terpacak depan tivi tetiap khamis malam . haha . lagu dia best kan dina . cair akak . mihmih

      Delete
  5. Amboi...alah..akak pun minat dgn Zulhuzaimi ni...tapi serius dia mmg tak sombong..dulu2 zaman akak belajar..kami pernah email dia tau Bella...dan suprise dia balas email...haha.seronok tak terkata..
    BMP? jarang2 tgk...hehe..

    **nti akak email bella...:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh yeke kak ?? waaaaaaaa kalau bella , dah pengsan-bangun-pengsan-bangun tu . hahahha . memang tak sombong la dia tu kaan . hehe .

      orait kak ! :D

      Delete
  6. taiko hati pink? ok aku xnak gelak just vibtare. :P
    citer ap ni taiko pink? xtau plak wehh.

    tp aku lebih suka ngan izzue islam.
    aku ter'melting doe.
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhh vibrate la kau sorang2 . haha . kau ni tak tengok tivi ke . best oi cite ni !


      jangan rampas izzue aku . harap maklum .

      Delete
  7. amboi,ni kes dah angau ngan zul huzaimi ker??hehehe :)

    ReplyDelete
  8. Yeah, saya tahu macam mana rasanya org yang kita urmmm retweet tweet kita! :D HAPPY MOMENTS ><


    p/s : akak saya dah emel akak, check it out yo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dannnn nak pengsan . haha .

      thanks ye !

      Delete
  9. Hihi..comelnya cerita nie >.<
    lagi2 masa diorang kecik tu~
    nanti nak tengok jugak lah :D

    wah..untunglah ada artis pernah retweet bella ..
    kte x pernah pon~
    huhu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kannnn . izzue islam pun comel ! kihkih .

      sarah try la mention zul huzaimy . mihmoh

      Delete
  10. yup.. zul huzaimy ni mmg berbakat bahasa bunga2 ni.. mungkin, mat bunga... hehehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mat bunga tu lah yg bella suka ! kihkih

      Delete
  11. siapakah zul ape ntah ni? ahahaha
    seyes waa xtau pasal citer ni... ehehee
    merah bunge punye? bunge merah punye?
    bunge ape merah ape? xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu memang katak bawah tempurung aaa . hakhak . tengok la cite dia baru tahu merah ape bunga ape ;p

      Delete
  12. Cite mmg best, cume kak anis x suka pelakon perempuan dia je, hehe mungkin sebab sebelum ni tgk dia belakon bwk watak jahat kot :)

    tp dia mmg xde buat salah apa la ngan kak anis :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaahha . sharifah sakinah tu kan . takpe lah akak tak suka . asalkan bella suka pelakon lelaki dia tu . bhaha

      Delete
  13. zulhuzaimy?OMG!! minat jugak la kt dia!!hehe tp skunk mcm dh kurg dia berlakon..

    ReplyDelete
  14. bella... untung bella ada abang baru. hua hua hua

    ReplyDelete