Wednesday, April 03, 2013

Wordless Wednesday #1 : Be Strong

hey assalamualaikum eberibodeh


handmade . selfmade . brainmade .

aku buat ini , zaman jiwa kacau dahulu kala . hujung tahun lepas .

untuk diri aku , dan juga untuk dua orang kakak aku ; penghidap cancer

bukan kakak kandung . manusia alam maya yang aku anggap sebagai kakak .

untuk kakak nombor 1 ; selamat berbahagia . moga derita itu takkan hadir . dan bahagia itu kekal berpanjangan .

untuk kakak nombor 2 ; take care . ubat jangan tinggal . orang tahu , tak mudah untuk hidup sebagai penderita dua cancer dalam satu masa . semoga kita bertemu satu hari nanti . di mana orang sebagai doctor dan kakak sebagai pasien . mungkin kita tak berjodoh untuk ber-ipar :)


adik mek
dearself , stay strong .

57 comments:

  1. 1. Moga dipanjang umur kakak2 bella, org kata cancer xde ubat, tp kuasa ALlah menguasai segalanya.

    2. Moga bella menjadi doctor yg baik, yg boleh kawal emosi ketika dtg masalah, boleh memberi rawatan tanpa mengira pangkat dan darjat.

    3. Akak pon rindu bella ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. ameen . in shaa Allah kak . ajal maut Allah yg tentukan . kalau Allah izinkan , tiada apa yg dapat jadi penghalang . kan kak :)

      2. ameen . mudah mudahan kak . temaseh sebab doakan bella :D

      3. bella rindu akak tahap petala kelapan . hah gituu . hakhak

      Delete
  2. moga semuanya dalam keadaan baik k.. sis pon doakan bella berjaya dunia akhirat.. dan buat kakak2 bella, moga tabah slalu.. Allah sentiasa disisi kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah kak . ameen . ya , Allah sentiasa di sisi kita :'D

      Delete
  3. Moga Allah mendengar DOA bella..
    MOga bella berjaya menjadi seorg Doktor dan dpt merawat patient dgn penuh dedikasi..amin!
    InyaAllah cita2 murni Bella akan tercapai..amin..!:)
    LOVE you sis...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah kak . temaseh sgt2 sebab doakan bella :D

      Delete
  4. stay strong sis
    doakan kakak 2org tu kembali sembuh

    ReplyDelete
  5. be strong..apa pun yg terjadi anda tak pernah keseorangan..Allah ada:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah tak pernah lupakan hambaNya . kita je yg kerap lupakan Allah :/

      Delete
  6. be strong everybody :) Allah sentiasa ada disisi kita semua. :)

    ReplyDelete
  7. uuh... semoge dorng dlm kuat hadapi sume nih
    terkelu xtau nk komen ape... >.<

    jd doktor yg hebak tau adek mek pahtu tlong mereke yg memerlukan ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak'oh . semoga diorang diberikan kekuatan & ketabahan yg luar biasa untuk tempuh sume ni :)

      in shaa Allah . ameen . tolong aa wak smayang ajat etek XD hahahaha

      Delete
  8. Insyaallah Allah menduga tu, hope dpt tempuh dgn sabar dan memperoleh kesihatan yg elok selalu amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah mudahan kak . moga Allah merahmati mereka :)

      Delete
  9. let's pray together ye dear :) Insyaallah sume baik2 aja ^^

    ReplyDelete
  10. semoga mereka sentiasa bahagia dan terkawal kesihatan...semoga sembuh satu hari nanti dari cancer tu...

    ps: ada gambar ke kat entri ni bella? tak kuar la gambarnya...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah . temaseh sebab doakan , abg timi :)

      dah ade dah . bella dah repair . hihi

      Delete
  11. Replies
    1. betul . Allah sentiasa bersama kita :)

      Delete
  12. hmm saya pon ada sorang akak angkat, pengidap cancer.kita tahu cancer takde ubat buat masa ni.cuma boleh doa agar dipanjang lagi umurnya demi suami dan anak dia :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah . kita cuma mampu doa dari jauh je . yang selebihnya , kita serahkan pada Allah

      Delete
  13. 2 kanser dalam satu masa? Takut dina dengar cam tu.

    #harap harap akak akak tu semua tabah mengahadapi semua tu =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak'ah dina . bahaya kan ? kita doakan moga Allah berikan kekuatan untuk mereka hadapi semua ni

      Delete
  14. semoga kakak2 bella sentiasa tabah and sabar hadapi ujian yg Allah beri. and Bella cepat2 jadi doktor, dan bermanfaat kepada orang2 yg memerlukan. InshaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah mudahan kak . thanks sebab doakan bella . ameen . hehe

      Delete
  15. hope mereka sihat ! "you're never walk alone" dah mcm tagline liverpool hehehe

    ReplyDelete
  16. semoga merek ajuga kuat .in shaa ALLAH..

    *dik, trima kasih ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak . mudah mudahan , in shaa Allah :D

      Delete
  17. semoga kakak2 bella sabar dan redha yer :) Allah bagi penyakit dengan ubatnya kecuali mati, yang penting usaha, doa dan tawakkal.. sakit kan penghapus dosa, In Shaa Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen . in shaa Allah kak . moga mereka dikurniakan kesabaran & ketabahan untuk menghadapi semua ni :)

      Delete
  18. semoga dua kakak bella diberi kesihatan berpanjangan :) dan utk bella jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah kak . mudah mudahan . temaseh kak mar ^^

      Delete
  19. Be strong!! Allah sentiasa lindungi umatnya.. :)

    ReplyDelete
  20. good girl :) insyaAllah, bella pun kuat!!

    ReplyDelete
  21. wahh Bella pun nak jadi doctor ke? goodluck laaa ^-^~ jom jd doctor yg hebat sme2..hihi..
    n semoga kakak2 Bella tu sentiasa dirahmatiNya ..n harapnya Bella akn diketemukan dgn kakak nombor 2 tu suatu hari nanti :)

    P/S: comel sangat lukisan awak :) creative!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe . teringin dari dulu lagi . in shaa Allah . mudah mudahan . awak pun gudluck ok ! hee

      haip manade comel lah . kite tak reti lukis pun . tsk

      Delete
  22. hope kakak2 mu kuat dan tabah.

    yoo lama x masuk blog taiko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 begitulah . hehe

      kau aa sombong . hahaha

      Delete
  23. lawa handmade tu.. stay healthy =)

    ReplyDelete
  24. semoga berjaya dunia akhirat..:) dan sentiasa di bawah rahmat Allah..Amin :)

    ReplyDelete
  25. Insha Allah everyone will be praying for you Nickita, and your loved ones. I for one pray to Allah you WILL be a doctor, so that more Muslim female patients are attended by Muslim female doctors! XOXOX MJ

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss julia !!!! how come you've found my blog ? hahaha . was totally suprissedddddd !!!! :D

      in shaa Allah . ameen . thanks miss . so that you also would be treated by female doctors . haha

      Delete
  26. semoga diorang tabah hadapi semua tu :)

    ReplyDelete
  27. wahh..semoga berjaya ye bella.tlg capaikan hasrat n cita2 akak as doctor yg xpnh tercapai ni..huhu

    ReplyDelete
  28. comei krtoon tuu..pndainyer dier..hehe
    smoga kita juga kuat di ats bumi Allah ni..
    segala yg blaku didunia ni hnye ujian Allah je..
    sntiasa ingt Allah, InsyaAllah segala apa yg mendtg pon kita akn hadapi dgn tabah =)

    ReplyDelete
  29. good luck bella! capai cita2 tu..work for it!!
    utk kakak alam maya awk tu, semoga tabah mengharungi dugaan. sakit yg Allah turunkan tanda Dia sayang kita. penghapus dosa2 kita insyaALLAH

    ReplyDelete
  30. lawa Bella lukis.. :)
    and honestly, kakak2 tu sgt beruntung dapat adik angkat mcm Bella.. serius, iha tak tipu.. :)

    ReplyDelete