Tuesday, February 05, 2013

Spin A Yarn : Primary School

hey assalamualaikum eberibodeh

setelah sekian lama tak merempit , pagi tadi aku telah merempit dengan jayanya . mak suruh beli sarapan kat depan sekolah rendah aku dulu . 

bayu pagi yg dingin , suasana mendamaikan , pepergh taiko pun boleh feeling tau . tengah syok layan perasaan , titibe ada segerombolan budak sekolah yg kecik cinonet tengah berlari lari anak gitu . cikgu dia siap depa-kan tangan bila nampak aku . bajet protective letew ? 

tarik hand brake terus aku bila nampak diorang . aiseh . semput tau tak ? bhahaha tipu je . takde makna nya taiko semput nyemput . 

aku pun belok ke kanan , sadai situ jap . bagi laluan kat budak budak tu . sempat lagi layan perasaan . teringat time sekolah rendah dulu . mesti aku lagi omey dari bebudak tu kan ? ihik . kalau tak , takkan oghang beghebut nak jadikan adik angkat . and senior darjah 6 try nak ngorat time aku darjah 4 . apakah .

aku eksaited tau nak masuk darjah 1 . dua tiga hari sebelum sekolah , dah practice nak pakai stokin .

" abah , yg mana satu stokin belah kiri , stokin belah kanan ? " - aku

first day aku tak nangis pun . cuma aku pelik kenapa time rehat , mak aku ada lagi . aik , mak tunggu ke ? pastu aku nak nangis sebab tak jumpa kelas yg mana satu . nasib baik tak sempat nangis . see ? nampak tak ciri ciri taiko aku tu .

darjah 1 - darjah 3 , aku freehair . sangatlah vogue . rambut berkilat tetiap hari uols . hari hari mak sikatkan rambut + tuang minyak . sampaikan cikgu jadikan aku contoh kat classmates sebab baju kemas , rambut rapi , blablabla . ekekeke .

darjah 2 - darjah 3 , cikgu lantik jadi librarian . cikgu kata sebab tulisan aku kemas . sesuai jd librarian . aku pakai tudung pun sebab jadi librarian . dulu aku boyish sikit . kawan dengan budak laki ramai . rilek je pegi jenjalan pakai shorts . cap wajib pakai . sampaikan kawan abah ingat aku ni laki . terkejut biawak dia bila aku bagitau nama aku . heh .

darjah 4 - darjah 6 , cikgu suruh jadi pengawas disiplin . time tu full aku pakai tudung kat sekolah . tapi kat luar masih lagi tak istiqamah . imej ber-cap aku time jogging masih tak boleh ditinggalkan .

darjah 6 , aku diapit oleh Fitri ( perempuan ) & Safiuddin ( lelaki ) . belakang aku , Haziq , Izham , Asyraf . semuanya kawan gila gila . Fitri tu bestie aku . 

Safiuddin pernah tegur zip kain aku terbukak . pftt .

aku suka buli Haziq . cucuk kaki dia , tuang air sejuk kat atas kaki dia pastu macam macam aa . taiko kan ?

Alhamdulillah , aku boleh laa jugak buat mak abah bangga time sch rendah . darjah 1 - darjah 6 , mak abah akan hadir ke majlis penyampaian hadiah . nak tengok aku naik pentas untuk ambil hadiah dapat no 1 , no 1 terbaik keseluruhan , mata pelajaran terbaik , kehadiran penuh , upsr 5A blablabla .

Teacher Sabariah , Teacher Afdzan , i miss you .

____________________________________________________

aku dengar rumours . katanya result SPM 2013 akan diumumkan 19 MAC 2013 . 

betul atau tak , wallahualam .

051212 . last day SPM
buatpe conteng baju . aku conteng slip je .


err , aku gurau je pasal JEMI tu . kalau cukup 40 orang doakan , mampuih .

adik mek
the freedom is over 

38 comments:

  1. Best kan zaman2 sekolah rendah ni..mcm2 kenangan ada..manis & pahit..
    Akak paling lucu msa sekolah rendah masa darjah 4 ada org bagi surat cinta..ahaha:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu la kak . nak buat apa pun , takde org marah . best sangat .

      amboi kak . advance nye darjah 4 dah dapat surat cinta . hihik

      Delete
  2. Replies
    1. mudah mudahan macam tu la kak mia . insyaAllah amin :D

      Delete
  3. Insyaallah result okay tu!

    dpt result okay masuk KMJ tau tmpt akak study dlu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah ameen kak !

      whoaa akak study situ ek ? :D

      Delete
  4. taiko pon ngaku cute... huk3
    semoge berbahagie hendaknye taiko cute n jemi yep... hehehe xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa taiko mmg cute . hihik .

      jangan aaa buat gossip murahan ni . aii tak suke tau !

      Delete
    2. ceeeeeeeh... demand nyee dia... hahaa xP

      Delete
    3. haip manade demand . hrithik roshan i love yuuu . ehhh . hahak

      Delete
    4. hahahaa... dok agok2 doh... kebah hok sasa... angin cik bella jemi kite... ahahhaa

      Delete
    5. ahh dok kire aa . angin ke ribut ke . boleh sharnaaz dakpe doh . hihi

      Delete
    6. blajo la setie... ade jemi ckop la tu... hahaha xD

      Delete
  5. wow..bagus laa bella ni..pencapaian yg boleh dibanggakan..hehe..

    **jom kurus badan same2 ngn cheqkaq

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah zaman budak2 tu akak . haha .

      nantikan kemunculan bella yg kurus !! hahah

      Delete
  6. ades cerita zaman kolah ren...renndah .
    mmg kak rendah. haha :) tapi omey ! *puji diri

    gud luck 4 result.. insya allah ~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. rendah eh ? bella pun rendah . sesuei letuuu . haha .

      thanks kak . in shaa Allah ameen ! ^^

      Delete
  7. ai teringat zaman skolah dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa . tu laa . but life must go on . cewah :P

      Delete
  8. Akak lg rindu ms Kat u..Kat sekolah xbp mk syok Sgt.haha..nnti Bella rsla zmn Kat u plak..wohhhh..mabeleous!! Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa abang bella pun cakap cantu jugak . ye la , bella tak rasa lagi zaman u cemana . jakgi mesti zaman u yg paling rendu lah ! hee

      Delete
  9. hahaha untungg la diee org beghebut2 nk buat hadek hangkatt, yg nk buat nenek hangkat ade x? kekeke.. eh adek taiko, i wish u the best 4 ur result yess pi emm :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar . ada je nak suruh bella jadik nenek hangkat . tapi bella tolak . kehkeh . ameen kak . thanks ! insya Allah :D

      Delete
  10. kelakarlah bella ni..memang berjiwa taiko. akak dulu masa sklah rendah siap bercinta lagi..haha..dah besar ni kenapalah buat benda karut macam tu..pastu pukul kepala orang dgn buku lah.haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sakan kak siap bercinta lagi tu . wewwitt . haha ganas jugak akak ni :P

      Delete
  11. Ahaha, praktis pakai stokin? Semangat!


    All the best for SPM results! Doa banyak2. (umur akak sama dengan abang saya, adakah ini... :p)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kemain semangat dulu :P

      trimas aisyah ! in shaa Allah . abg awak pun spm eh ? kimsalam kat dia . hihik

      Delete
  12. teringt mase tadika..ngis bgai nk giler..ank bongsu tau jela...hahaaha 1st time kne tinggai..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . tak rock aa kak . bella tak nangis . cume NAK NANGIS aje . hihi

      Delete
  13. anis kalau sekolah rendah kureng sket memori tuu, kalau masuk sekolah menengah jadi wanted sekolah. kihkih :D so kite nie kire geng taiko laa, cuma anis hebat lagi laa sebab bella taiko sekolah rendah jer, anis taiko sekolah menengah. kira up sket :pp

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . ni bella tak cite memori sekolah menengah ni lagi kak . pengawas taiko tau time sekolah menengah ni . kihkih .

      Delete
  14. woiii lu berjaya masok matrik ka..asasi ka..apa ka jgn lupa zip kain wooooo...hahahaha

    doakan yg terbaik tuk bella taiko la sgt kui3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha . jatuh saham guwa kejap dgn safiuddin .

      ameen kak . temaseh doakan bella . sayang kak el patploh juta kali

      Delete
  15. zaman sekolah tu is the best la weii kn..
    budak taiko yg manja, ada peminat lg tu,haha..
    moga bahagia ngan jemi.
    ehh sory sengaja.
    kbai~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni , zaman sekolah la paling best . bila masuk U nanti , masa tu la paaaaling best . hihi . haip manada manja nye . jahakkk michelle !!! nyah jemi dari sini . bhahaha

      Delete
  16. remy doakan yg terbaik.......
    zaman sekolah memang best!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. temaseh abg remy . yap , memang bestttt ! :D

      Delete