Wednesday, February 06, 2013

Tarikh Keputusan SPM 2012 Diumumkan

hey assalamualaikum eberibodeh

Tarikh keputusan SPM 2012 diumumkan : 20 MAC 2013
Masa : Bermula 10 pagi

CARA SEMAKAN KEPUTUSAN SPM 2012 SECARA SMS :

Taip SPM <Nombor KP> <Nombor Giliran> dan hantar ke 15888

contoh : SPM 951111880000 TB010A566 dan hantar ke 15888

sumber : Berita Semasa

________________________________________________________

melantun lantun jantung aku . mak oi . mintak nyawa oi oi oi .

tu la kan . berbulan bulan berbahagia kat rumah . tak sedar diri tengah tunggu result . Ya Allah nervousnya :/

nak mintak tolong boleh ? jom sama sama tadah tangan , dan dengan penuh ikhlas , tawadhuk , rendah diri , dan mengharap , kita baca sama sama doa ni .

DOA 1
Bismillahirrahmanirrahim
O Allah The Most Gracious and The Most Merciful . Please lead me to the right path whenever i'm lost . show me the light whenever i'm blind . O Allah , as Your servant , I ask You modestly to give Nur Sabila Mohamad all A's in her SPM examination result . To You we return . Ameen .
_____________________________________________________________

DOA 2
Bismillahirrahmanirrahim
Ya Allah yang Maha Pemurah . Aku mohon padaMu , turunkanlah berat badan Nur Sabila Mohamad sebanyak 10 kilogram . Elakkanlah diri kami dari sifat riak dan perbuatan zina . Kami inginkan kesihatan yang baik untuk beribadah . Ameen .

eh . hihi

 terima kaseh sangat sangat tau . memang tak terbalas jasa korang :'D

buat semua calon SPM 2012 , gudluck . jangan berhenti untuk berdoa . in shaa Allah , Allah akan beri keputusan yang terbaik untuk kita semua . Yakin 101% dengan Allah .

--------------------------------------------

latest update ( 11 MAC 2013 ) : result SPM 2012 bakal diumumkan pada 21 MAC 2013

sumber : SINI

adik mek
the tangan is gigil 
Allahu

77 comments:

  1. InsyaAllah result nti gempak.. bella kan pintar..amin! :)
    jgn lupa share tau nti..
    akak dulu tak dpt tido mlm masa tunggu result SPM thn 1996..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah kak . ameen . mudah mudahan Allah makbulkan doa akak . terima kaseh kak :D

      bella sekarang ni kak , tak senang duduk dah ni . Ya Allah berdebar tahap ape dah ni :/

      Delete
    2. berdebar tahap gaban ke Bella?...haha..rilek dek! :)

      Delete
    3. kurang sikit dari gaban . bhahaha .in shaa Allah kak . skrg ni tgh try merilekkan diri la ni XD

      Delete
  2. rasa titew lah debo2 ni ha hahahaha
    k.el doakan tuk bella..insha Allah
    semuanya terbaik

    haip2 taiko kehkehkeh

    p/s:dulu k.el amek STPM..giler 18juta lagi debo uolsss muehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak el oi , bella debo gile kot ! arghh . temaseh kak . in shaa Allah moga2 makbul doa akak .

      ah bella malas pikir stpm akak tu . yg skrg ni pun dah tak tertanggung . kahkah

      Delete
  3. Good luck bella! dupdap dupdap.

    Doa kedua tu.. -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks akak . berdebar wehh -,-

      doa kedua tu mantop kan kak ? hihi

      Delete
  4. amennnnn..
    insha'allah..
    bella kn best student..
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah mudahan makbul laa apa yg acik cakap tuuuu . ameen . fuh fuh

      Delete
  5. tak leh go dengan doa no dua.. tp kak baca la siap AMIN lagi...

    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha . hebat skill doa no 2 tu . kehkeh . temaseh sangat2 kak sebab aminkan . haha

      Delete
    2. same2... haha

      insya allah adek dpt kputusan yg cemerlang... ini doa akak... aminnn

      Delete
    3. ameen sejuta kali kak . sayang akak 150 juta !!

      Delete
  6. hye sabella...semoga dapat keputusan yang terbaik..Aminn..jom singgah2 la blog akak yer...hehe^o^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai kak !

      ameen kak . in shaa Allah . thanks doakan bella . akanku terjah belog akak . hehe

      Delete
  7. berdebar le adik2 tunggu tu ye.
    good luck untuk semua spm candidate.
    terutama bella =)
    bella , result gempak belanja mcD k?
    hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. berdebar tahap nak mati dah ni ! uwaaa . temaseh ahkak michelle . hahaha .

      boleh je nak belanja mcD . michelle turun terengganu ok ? hihik

      Delete
  8. Good luck bella :)....
    InsyaAllah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen In shaa Allah . temaseh :)

      Delete
    2. ameennn..
      klu am doakn..
      bella tak yah ssh ati la..
      muahahhaa

      Delete
    3. hahaha . mustajab ke doa dia kak ? ngehngeh

      Delete
  9. adek mek kan taiko... trail pon gempak
    insyaAllah kompem yg real lg meletop xD
    heheheee
    **lps dpt result blaje sume blogger kepok hokeeey? hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab2 ni , taiko pun nak luruh jantung hahh . manade gempak nye trial . sekangkang kera yg mengangkang . haha .

      bukan org lain ke yg kena belanja org yg dapat result ni ? weee

      Delete
    2. xpe kali ni kite suh abg jemi bella blanje... ke gane boh? hahahhaa xP

      Delete
    3. ape kaitan abg jemi niii . arghhh tension beteii -,-

      Delete
    4. bakal isteri sharnaaz ? yeay setuju 101% !!

      Delete
    5. haip... jemi laa... sharnaz tu hok org doh,,, xkn nok madu... hehehee

      Delete
    6. yelaa... anggap laa jemi awok tu sbg sharnaaz okeeey... hahaaha
      101% setuju xp

      Delete
    7. tak mboh jemi !! bella pass ke org lain doh . ekekeke

      Delete
  10. ameeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnn...eh?smpai 10kilo??terlebey sudaaa..haha..cheqkaq 17kg..wakakaka..jom minum herbalife ngan cheqkaq meh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. temaseh cheqkaq sebab ameenkan doa tu . 10 kilo laa cheqkaq . baru selimm . haha amboi cheqkaq laagi la banyak :P

      Delete
  11. Aamiin aamiin aamiin aamiin ! yeahhhh bella boleh ! selamanya boleh ! ehh i die hard fan sabella mohamad okeyy :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah kak , temaseh sangat sebab doakan bella . in shaa Allah . amboi kemain kak . makin bersemangat terus bella jadinye . hihik

      Delete
  12. aminnn...in sya allah boleh result gempaq...sementara tunggu boleh lah pikir2 nk masuk u ke matrik ke or apa2 lah...hehe kalau pening boleh tanya shekechik hahhahaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen . temaseh kak . mudah mudahan makbul doa akak . sekarang ni bella tengah fikir la ni pasal benda2 tu . hah bagus sangat la akak menawarkan kaunseling free ni . hehhe

      Delete
    2. hehehe...boley jer...taw based on pengalaman mesti blur kan..sbb dulu pun mcm tu..tapi xde guider...maen terjah jer huhu

      Delete
    3. hak'oh . hehe . bella memang nak masuk matrik / asasi . bg akak , yg mana lebih ok , matrik ke , asasi ?

      Delete
  13. insyaAllah dapat result baik . doa banyak2 :)

    ReplyDelete
  14. eh doa yang ke dua tu macam tak kena je? hahaa. dah baca doa tu, amin :) moga dapat result yang dapat banggakan family dan abg Jemi. EHH? hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha XD . temaseh kak . in shaa Allah ameen . mudah mudahan dapat result yg membanggakan .

      ape kene mengena dgn si Jemi tuuuuuuu -,-

      Delete
  15. amennnn ;) wahh good luck bella syg. anis dah letak blog bella kat blog list. hehe. blog feveret kot :D

    p/s : nanti dah dapat result, nak apply ape2, gtau ehh. kalau nak pendapat boleh anis share2 yaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. temaseh kak sebab ameenkan doa tu . wah letak blog bella kat bloglist ? thanks byk2 ye ! hihi shukernyerrrrrrr . haha gedik .

      ok kak . bella mmg tengah nak mencari si pemberi pendapat ni . nak pilih matrik pun poning dah . haha

      Delete
    2. anis dulu matrik kuala pilah, negeri sembilan. hehe. okayy jer matrik nie, tapi cam lame cket ler. tapi kalau matrik terbaik, matrik kat gambang. kuala pilah yang 2nd terbaik. hehe

      Delete
    3. bella memang nak masuk matrik / asasi . tapi tak tau nak pilih matrik kat mana . haritu bella pilih pahang , kedah , melaka . tp ingat nak kemaskini semula

      Delete
  16. InsyaAllah moga2 dpt keputusan cemerlang :)

    ReplyDelete
  17. Amin..sekrng hnye bnykkan doa dan tawakal ye shayunk..^_^
    gud luck..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah kak . fuhh .

      temaseh kak yaya ! ^^

      Delete
  18. ya Allah berikan kejayaan yg cemerlang kpd adikku Bella. Semoga dia berjaya mencapai cita2 yg diimpikan dan memperoleh kebahagiaan dariMu.. ameen

    #gud luck Bella... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah kakkk . temaseh sangat2 . terharuu bella kak sudi doakan . ameen .

      temaseh sangat2 kak ! saaayang kak faie ! :*

      Delete
  19. Ya Allah..kau kurniakan lah kejayaan dunia Dan akhirat utk Bella..aminn
    All the best dear..walau ape pn resultnya.. Bella dah usaha..okie..trust urself..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ameen . thanks sangat2 kak nia . memang tak terbalas jasa akak :')

      in shaa Allah kak . bella terima je walau ape pun result tu :))

      Delete
  20. tq share..bole bgtaw sepupu yg bru pas spm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. no problem :) . haa bagitau ye . jgn bahagia sangat kat rumah tu :P

      Delete
  21. ya allah krniakan la sabella kejayaan dunia akhirat. inshaAllah. dan berguna untuk Islam. amin yarab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen . thanks sooooo much kak . mudah mudahan :')

      Delete
  22. semoga mendapat keputusan yang cemerlang. in shaa Allah. amin.

    :)

    ReplyDelete
  23. waaa gud luck la ye :D

    dulu time akak takde pun pakai sms sms bagai ni, sume kena g skolah amik result, huhuu

    by the way semoga berjaya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak . haa skrg dah ada sms ni . tapi lagi thrill kalau umum kan kak . hehe

      Delete
  24. Insya Allah,sys doakan yg terbaik untuk adik ok..datang cepat2 ke sekolah aw,biar cepat2 kaut semua A..hehe dulu zaman akak,akak excited aw nk p tgk result spm..hehe ye la,pnt lelah kte usaha,msti la excted nk tgk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen kak . temaseh sgt2 :)) . erk bella rasa mcm takut je nak gi sekolah nanti . huwaaa T__T

      Delete
  25. good luck yer bella..semoga mendapat keputusan yang cemerlang nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah . ameen . thanks ye ! ^^

      Delete
    2. semoga segalanya baik-baik saja. dan percayalah kalau tidak dapat seperti yang dijangka, ia bukan pengakhiran dan hanyalah sebuah permulaan. :)

      Delete
    3. in shaa Allah . ameen . temaseh :')

      Delete
  26. InsyaAllah dear. Semoga mendapat keputusan yang cemerlang. Adik dah usaha, insyaAllah Allah akan bagi setimpal dengan usaha adik. Kalau tak dapat apa yang adik inginkan, jangan putus asa, teruskan usaha. Akak percaya, adik akak ni bijak orangnya. Tengok pun dah tahu..hehe. Teringat pula, time akak dulu ambil result SPM. Melompat2 dengan kawan2 akak..rindu waktu tu. Semoga adik dapat rasa perasan tu nanti. InsyaAllah..sekali lagi, semoga berjaya dik. ^_____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah . ameen kak . thanks atas nasihat kak :') . amboi siap percaya bijak tak menahan tu . haha . waa mesti gempak result akak kan ? tu yg sampai melompat lompat tu . hee . bella pun nak melompat2 jugak nanti . in shaa Allah kalau diizinkan . trimas akak sayang :*

      Delete
  27. gud luck!!!!
    semoga kejayaan menjadi milikmu...abg remy doakan......

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah . ameen . temaseh ye abg remy :)

      Delete
  28. assalamualailkum cik bella tol kewh tarikh uh
    klau kol sy nk tmpah tiket utk blik klang,selangor
    skarang saya ad at oversea ad urusan company family
    please comfirm now
    can u do it now

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam . buat masa skrg ni , mmg confirm la tarikh result spm diumumkan 20 mac 2013 . tapi , kalau ada perubahan akan datang , wallahualam .

      oh ada kat oversea . tak pun , awak tak yah la tempah lagi skrg . sebab mcm awal lagi kan . takut ada perubahan tarikh nanti .

      Delete