Monday, February 04, 2013

Keberangkatan Mereka

hey assalamualaikum eberibodeh

masuk bilik . kosong . sunyi . guess what ? abang dah pergi SINI .

semalam , lepas Isyak , hantar abang kat stesen bas . sampai sana , abang cari kawan dia , Jemi . then family aku hangkut bag semua pegi kat family Jemi . err adakah aku harus menggunakan " ABG JEMI " ? oh abaikan . mustahil ahbangg jemi membaca belog kuh .

agak agak mak Jemi berkenan tak ambil aku sebagai menantu ? sebab aku salam dengan macik tu dgn gaya yg lemah lembut gila . plus senyuman terlebih gula hah .

aku rasa macam nak tegur je Jemi . rasa macam nak ajak bergambar sesama . bhahaha penyakit INI aku dah datang .

Jemi - selekeh tapi macho

ahaks

ayah Jemi - abah
" ni ke yang tengah tunggu result tu ? "
" hak'ah "
" trial baru ni dapat berapa ? "
" 10 A . kan ? " *abah tanya mak*
" oh dah ok la tu . nanti mesti ikut jejak abg diaa "
" aha . tak bagi dah kut kalau nak pegi luar . dalam Malaysia pun ok kan "

blablalallaala

aku buat buat tak dengar . spoil beteii pacik tu . kenapaaa perlu tanya result trial ku yang sekangkang kera tu ? argh .

abang & Jemi dah naik bas . letih mengintai kat celah mana abang duduk . tapi tak nampak nampak . rupanya belah sana . aku pun pegi belah sana . tak nampak jugak abang . teringin nak selca ( camwhore ) tapi ramai org . malu . aku suruh abah jadi penghadang . then aku selca dengan jayanya kat belakang abah . wehuu .

tengah aku syokk ber-selca , bas dah gerak . aku cari mana abang 2 orang tu . rupanya dia duduk kat depan . aku nampak Jemi tunjuk tunjuk aku kat abang sambil gelak . abang lambai .Ya Allah diorang nampak ke aku tengah syokk selca tadi ? aku terus gelak berdekah tang tu jugak . err malu woi !

annoying gila -,-
kenapa gedik sgt ??! ni bukan aku !!
macam zaman mespes . nak cover punya pasal , habis tudung herot . jangan tengok lama lama . aku sendiri tak sanggup nak tengok T__T


menge-pau abah semalam . teringin nak makan eskrem . disebabkan harini aku puasa , maka haruslah disegerakan ke-teringin-an itu .

rindu zaman sekolah haritu . puasa sunat dengan kawan kawan . tu yang start puasa balik ni .

sampai rumah semalam , masuk bilik . sunyi . biasanya abang tidur atas katil , aku tidur bawah . tapi semalam aku tidur atas katil . terasa gila kut . ye la , sebelum ni , kalau nak tidur tu mesti sembang dulu sampai la tertidur . tsk .

iklan ; cane nak updatekan rss belog haaaa ?? aku dah try macam macam tapi tak jadi jugak . sebab aku tukar url blog haritu pastu terus jadi suwei cantu . arghh .

tadi abang call . dah sampai pukul berapa tah . diorang stay rumah kak long dulu sebelum gerak pi sana .

take care , abang 

err abang Jemi pun 


adik mek
doctors brainwashed 

42 comments:

  1. alaaa sian bella abang jauh yer.. meh sini manja2 dgn hakak :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tsk tskk . taknok manja dengan ahkakk . nak ahbangg XD

      Delete
  2. hik3..lawak la bella neh..
    kompom mak jemi bekenan dkt bella..
    muahahhaa..

    ReplyDelete
  3. manja ngan abang eh ? untung la ade abg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. manja sikit je . hehe . alhamdulillah :)

      Delete
  4. eeeeeeeeeee gatainyaaaaaaaaaa hahahaha

    ReplyDelete
  5. kemain lagi usha ahbang Jemi ek? hehe :D
    mesti adik rapat gila dengan abang kan? syok lah ada abang :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada usha kak . bella jeling gitu je . kehkeh . rapat jugak laaa . hee

      Delete
  6. untunglaa jemi dh ade bakal... hehehee
    disebabkan terlalu lembut care bersalam tuh... xsyak lagi cik bella akn bergelar puan bella... tahniah diucapkan kps beliau... hehehee xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip . bakal jemi yang lainnnn . hahaha . org lambat lagi . die tuuu ber-bakal dah . tak lame laa nk merasa nasi minyak org terengganu :P

      Delete
    2. issh... jgn la ckp sini... pecoh rahsie... hahahaa
      tp xbuat kt tranung laa,,, kt melake kot... hahahaa :P
      untung jd jemi sbb ade mek la... ehee :P
      majlis mek la ekgi jamu nasik dagang r... tp xleh wat byok2 sbb satan derah basi... hehehe :P
      mood : jemi xP

      Delete
    3. bhahaha . sume org tau doh . jangan lupe jemput eh . bella nok cop jd pengapit lalu er . hikhik .

      abg shar oii , orang takmboh jemi tuuuuuuuu . gurau je or . takmboh takmboh takmbohhhhhh !!

      Delete
    4. xkan la sume org tau,,, rahsie tu... hahahaa
      bereh,,, soh jd pgapit... huk3 xD

      jual mahal plok dia... ehehee... kalau sudi katakan saja sudi... hehee :P

      Delete
    5. sume org tau . masuk belog http://shar90bez.blogspot.com org tau ah . hahaha . ok berehh . tp baju pengapit kene sponsor or . nok hok labuci banyok2 gitu . over dari pengantin ag . ok ? hahaha .

      org main2 je pasal abg jemi tuuuu . bkn nye sungguh . tsk tsk jahakk

      Delete
    6. hahahaaa... ea?
      klu bayok labuci mcm m. daud kilau plok kang... hee

      ekekekee... sabella si crush jemi :P
      heehehe xD

      Delete
    7. m daud kilau pun kaloh tauuu . haha . takmboh jemi takmbohhh . bagi aa sharnaz ke , jason statham ke . haa

      Delete
    8. amboi ko limah... nk yg hot je kan... hahahaaa
      m daud kilau available lagi kot... xmo ke? hahahaa xD

      Delete
    9. daripada m.daud kilau , baik ambik jemi . kaskaskas . mesti laaa nk yg hot . macam sharnaaz or . adus cair cairrrrr

      Delete
  7. Ololo dah besar panjang pun nak memanja lg... :p

    ReplyDelete
  8. fuh..fuh..fuh..mintak2 mak jemi berkenan kat bella. haha.. mesti tidur malam tu teringat kat jemi kan.. :P sampai rindu abg sendiri pun lupa. hehe.. Tahniah lah buat abang bella. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . manadee teringat . kat abang pun tak teringat . hakhak . thanks kak ( jawab bg pihak die ) :P

      Delete
  9. sekangkang kera? ok la tu makcik :P
    err nak jugak take care utk abg jemi ye.
    hahaha =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik lagi dari sekangkang kera . ekeke . ehh haruslah ada untuk ahbangg jemi :P

      Delete
  10. hehehe gmbr zaman mespes.. comey ape

    ReplyDelete
    Replies
    1. bella takde mespes pun sebenarnye kak . hakhak

      Delete
  11. abah,..... tengok sabella ni. wojib kawen dh ni, die usha abg jemi, ahakzz :P
    alahai suwit la taiko neh, ayat legend, dlm hati ada taman. weewit oh abg jemi :P ehh terer gle 10 A ! patut la taiko ~ hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip haip kak mar . senyap senyap sudah la . ish . hahaha .

      manade terer kak mar oi . org lain lagi laa bapak terer . wuwu

      Delete
  12. kim salam dgn abg bella boleh tak? ahaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah kak . bella kirim salam sayang kat dia ok . wahaha

      Delete
  13. gmbr mespes akk.. tak pakai tudung tu... *masa tu zmn muda lg hahaha mespes akk dh bersawang dgn tarantula agaknya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . yg tu lagi mmg mespes purba tu kak . kihkih .

      Delete
  14. ala alaa comel je bella dok cover2 nk selca tu . haha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . tak ter-kaver pun kak . ada org nampak . adoi !

      Delete
  15. amboi xsmpn lgsung sikit utk yaya askem tuuu
    heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah . akak kan tengah diet . manaa boleh makan eskem . hihi

      Delete
  16. jemi tu mmg dialek something ke dialek rekaan? hihi.. eh bella mmg 10A ke trial? hebatnya die... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama sebenarnya AZMI . tapi disebabkan diorang belajar kat indo , so member2 panggil JEMI . haha . hak'oh bella 10A je kak . manade hebatnye . org lain lagi gempak . tsk

      Delete