Tuesday, March 05, 2013

Putih Putih Melati - ST12

hey assalamualaikum eberibodeh

" putih putih melati , merah merah delima . siapa yang baik hati pasti ku terima "

Pepep ( specky ) | Ridho ( new vocalist )

entah di mana spesialnya lagu ini . liriknya kelakar sikit . hehe . but i've raped the replay button .

i loiiikeeee

anggota asal band ST 12 ada 4 orang : Pepep ( drum ) , Pepeng ( gitarist ) , Imam ( gitarist ) , Charly ( vokalist )

Pepeng | Charly | Pepep
salah seorang ahli band ST 12 , Imam , meninggal dunia . sekarang , Charly & Pepeng dah keluar group . tapi band still ada . tak bubar pun . Ridho Tuah jadi vocalist baru .

Chord Putih Putih Melati - ST12
A#m
Siapa bilang aku seperti dia
F#

Siapa bilang aku cintai dia

G#

Sesungguhnya aku tk benar2 cinta

C#              F

Karna kau tk seputih melati

A#m
Kalau ada hitam pasti ada putih

F#

Jika hatimu kelam tak mungkin bersih

G#

Tak usah kau lanjutkan tuk berbagi kasih

C#                     F
Karna kau tk seperti melati ohhh


Reff:
D#m      G#

Putih-putih melati

C#      A#m

Merah-merah delima

D#m            F

Siapa yg baik hati
           A#m   A
Pasti ku terima ahhh...

aku nak try chord tu jakgi . harap mak tak bising dengar aku ketuk gitar . mihmih

Ridho Tuah
you know what , looking at this guy reminding me of someone . err tehee . senior aku . macam muka Ridho Tuah .

030912 - 9:00 PM
" salam . best bawak motor EX ? "
" wsalam . sape ni ? "
 " pemain kompang "
" best aa naik EX . 'pemain kompang' ? panjang sgt namanya "
" nama ? dirahsiakan . hehe . clue ; budak lower six "
" err kite mana kenal budak lower six "
" dahtu . nak kenal ke tak ? "

err


adik mek
2012 - annoying
2013 - kenangan :)

48 comments:

  1. kan. ape specialnya lagu tu ?

    tapi ahkak shuka !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu laa . yeay kita geng lagi kak ! :D

      Delete
    2. bella tak naik bas ok . kahkah

      haha . padahal naik je :P

      Delete
    3. tipu eh . haha :) kak tak nek jugak.. kolah dekat je. jalan kaki ! :)

      Delete
    4. hehe . naik je senanye . taiko bas sekolah ni :P

      pergh boleh kurus tu kak kalau jalan kaki gi sekolah

      Delete
  2. nama pepep tu mmg rare betul. hahaha

    ReplyDelete
  3. owh baru tau tajuk lagu rupanya..haha..rmai sgt kwn dok tulis tajuk ni kat status.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . dorang siap buat status ek ? semangaattt :P

      Delete
  4. suruh cikgu yg mgajar bawak keta tu belaajr main gitar. lepastu dendangkan lagu ni kat ko...mohon ko tersentuh hati dgn dia nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeeeeeeeeeeeeee benci la akuuuu dengan kauuuuuu . hahaha . takde maknanya aku nak tersentuh ! fobia terus aku nak naik kete lepas ni . haha

      Delete
  5. Replies
    1. haip . peminat celah mana nya acik . hahaha

      Delete
    2. hik3...rmai lew..
      scret admire..

      Delete
    3. hahaha . tu bukan secret admire . tu kaki pengacau XD

      Delete
  6. bella ni taiko comel lah.. haha siyes kalo singgah sini mst akak sengih sorng2 bc dialog bella. ok nk layan jap lagu ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe akak ni buat bella terharu laaa :'D . ihik . ok layanzzzzzz .

      Delete
  7. mula2 dengar lagu ni rasa macam nak tergelak kot sebab teringat zaman kecik2 dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kann . putih putih melati . cane la diorang boleh terfikir nak buat lagu tu . hehe . tapi bila dgr byk2 kali , macam best la pulak :D

      Delete
  8. "but i've raped the replay button"
    taiko mmg... hahahhaaa xP

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . ayat kasi panas giteww . kehkeh XD

      Delete
    2. ahahhaaa... klu jumpe adik mek... kite pkat lariiiiii~
      ahhahaaa xP

      Delete
    3. eh bakpe lari nye . bukan nok makan org eh . hahaaa

      Delete
    4. mmg xmkn org tp takot jadi cam reply button tula.... ahaha xP

      Delete
    5. hahaha . jahak ngat ! ngajuk 2 hari !

      Delete
  9. Ahak..comel2 si bella..putih2 si adik bella..merah2 adik bella..Habis akak? hehe..tak pernah dengar lagi lagu ni. Selalunya dengar lagu, putih2 melati......miow2, pas tu ada, ali baba..haha..akak tak ingat lirik dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak takde . bella aje sbb ni lagu bella kann . kaskas . akak kalau bab lagu tradisional mmg terer XD

      Delete
  10. wah pandai main gitar ye bella...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pandai sgt pun abg timi . main redah aje . bhahaha

      Delete
  11. wah, pandai main gitar ek? anna x tahu, boleh ajarkan x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pandai pun kak . main hentam aje . haha

      Delete
  12. lama gila r xdengar lagu ST12.. hoho.. amboi.. untung la hot stuff ada org nak berkenalan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip haip . hotstuff celah mana pun tak tau laaa . kahkah

      Delete
  13. Sis kalo denga lagu ni mesti sambung. "Putih2 melati ali baba, merah2 jelita cinderella." Bella pandai main gitar eyh.Kagum2.Sis blaja separuh jalan.Sakit jari.Hikhik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa terer la akak . igt lagi lagu tu . hihik . bella tak reti pun main gitar kak . baru je cuba2 :D

      Delete
  14. Bellaaa...
    Lama akak bertapa tak dtg sini..bella sihat???
    TQ for DOA utk Lahad Datu..
    moga semua nya akan kembali normal spt sedia kala..amin.
    Akak pun minat tau ST12 ni..lagu2 depa best!...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akakk . hehe . tu la lama tak singgah minum kopi kat sini XD

      no problem kak . sama2 kita doakan untuk keamanan Lahad Datu . ameen .

      akak pun minat ek ? yeay kita geng ! hee

      Delete
  15. best juga layan lagu-lagu ST12 :)

    dah lama ke bella belajar main gitar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bella pun suka ST 12 :D

      gitar ni dah ada lama . tapi bella baru je nak cuba cuba . ehe

      Delete
  16. best juga layan lagu ni..Bella minat rupanya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe . bella memang suka lagu2 indonesia :D

      Delete
  17. lama dah tak dengar lagu ST12 ni. hihi asyik sangkut dengan taylor swift je -.- kena cari ni . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . bella pulak lama dah tak layan taylor swift -,- haha

      Delete
    2. saya suka lagu ni.
      pndai main gitar ea ? good..

      Delete
    3. bella pun sukaa . bella tak pandai pun . baru nak cuba2 . hehe

      Delete
  18. Band indonesia memang lah best"
    Dah lah handsome" orangnya......keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kannnn . sambil dgr lagu , sambil cuci mata giteww . kehkeh

      Delete