Saturday, March 09, 2013

CoolBlog Girl Wannabe

hey assalamualaikum eberibodeh

semalam pegi Karnival Buku dengan abah . bukan nak pegi sangat sebenarnya . sesaja nak cuci mata . plus nak gi skodeng orang >,<

kurung biru , bawal kelabu , slipe jepun anamichi . memang selekeh habis semalam . dah tua tua ni makin malas nak melilit lilit .

buku INI pun ada lagi yang tak habis baca . turun dari rumah dengan niat nak-beli-seketul-dua-aje buku . sampai sana macam nak meninggal tengok buku buku tu . kenapa banyak sangat Sophie Kinsella's ? T__T

abah macam biasalah , tengok buku buku agama . aku ni kalau buku buku formal memang kurang sikit lah . beli tapi tak terbaca pun . buku motivasi yang aku beli time form3 pun aku bace separuh aje . yang dapat hadiah time form 3 tu lagi la tak terbaca . tskk .

alhamdulillah . memang niat aku terlaksana . beli seketul dua aje buku . buku dari luar macam INI , seketul tu dalam RM 30 - RM 50 . pehh . mana nak cekau duit nak beli levis ke padini ke converse keeee nanti . kesian betul hidup menganggur ni .

act , kawan aku ada kerja kat sana . 3 orang - Ikhwan , Didi , Syafiq . titibe tersegan pulak dengan beliau-orang . sebab lama tak jumpa kut . kat sekolah tiap tiap hari hadap muka memasing . eh benci betul la rasa segan segan ni . mana confident level aku woi . kahkah .

dahtu ada pulak kedai jual cincin gelang rantai semua . aku suka rantai . tapi tak beli sebab tak elok la kalau pakai tudung tapi tayang kan rantai tu  . dahku melekat lama jugak kat situ . rembat jugak seketul dua . rasa loser betul bila tak dapat nak tahan nepsu bila tengok menatang tu . arghh .

kesian adik yg jual kat situ . bertalu talu aku tanya " kalau awak , awak beli yg mana ? " , " kalau awak , awak suka kaler hitam ke merah ? " . mwehehe

time balik tu singgah Giant jap . nampak kertas A4 kaler kuning bertulis 'pekerja diperlukan . perempuan sahaja'  ditampal kat gerai coolblog . sempat lagi aku verangan aku kerja kat situ . mesti comel kan ? kedai dia kan comel pink pink gitu . mesti la aku pun jangkit jugak comel tu .

COMELNESSSSSSS
teringin la pulak nak kerja kat coolblog . rasa macam main game Cake Mania aje . hehehe . nanti lah kalau cuti sem matrik kepe aku balik , aku keje la kat situ . jadi coolblog girl gitu . haa tengok verangan tak sudah .

macam yakin je kan dapat masuk matrik . pfft . result SPM lagi 11 hari nak keluar . amagad .


adik mek
coolblog girl wannabe 
:P

48 comments:

  1. Replies
    1. haa ira kena rasa tu . rugi kalau tak rasa . hihik

      Delete
  2. kira sempoi lah tu pki baju kurung slipe jepun..ek elehhhhhhhh..
    k.el lg sempoi g keje pki suar jeans tshirt n slipe jepun..haaaaa kerlasss x keje opis cam tu pakai hahahahaha

    result 11 hari..debo2 dak tu
    xyahlah coolblog sgtlah..blog ni pun suam2 kambing je update hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira kita ni sesama geng sempoi la kak . baru rock gittewww . kikiki .

      entoh la kak el . rasa cam batu je sekarang . kahkah . titew teringin nak duk dalam kedai coolblog tuu . tsk

      Delete
  3. kedai pink coolblog comel!haha huh result espiyemm nk keluar dh ye? btw, good luck tau!hikks^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa comel kan kak . hihi . dah dekat dah kak . kurang daripada 2 minggu dah . huuuu

      thanks ye ! :D

      Delete
  4. hehe..rock babeh..insyaAllah, dapat matrik ni..pasti2, masin lah mulut akak..hehe..Akak suka black pearl coolblog tu..sedap..gigit2 dia..kenyal2 gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Allah mintak2 masin masin laaa mulut akak . ameen . hehehe . bella pun suka black pearl tu kak . lambat2 je nak telan . hihi

      Delete
  5. SAYA SUKA "EACH A CUP" !! sbb fanatik dgn oren.hee.cool blog pink..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaaaaaa kite geng la akak ! hehe . lama tak nampak akak . rinduuu :)

      Delete
  6. hmm... sume harge tinggi... xpernoh jumpe bende2 molek pkai harge longgok... cam pendrive,,, selonggok 10 ringgit ke,,, bru best nk beli... pasal coolblog tu,,, xpernh agi test,,, waa jakun... huhuu T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ah . tapi biasenye , kalu dan kenang tu , mmg dok fikir doh ke harge . pahtu baru nyesal smula . uwaaaaaaaa i tengah menyesal ni tauuuu T__T

      coolblog best . hehe . tengok kedai pun gerammm doh ase . comel gile !! nanti bella keje situ , shar gi ah beli coolblog tiap2 ari neh XD

      Delete
    2. taiko yg penuh dgn pyesalan xP

      amboi... ari2? cam nk g ngorat plok... hahahaa
      bg diskaun ye dik mek... hee :P
      dok pon bg r free kt kite... blh sekeh awok skali... heheh xP

      Delete
    3. hahaha . uh sape suh ngorat . suruh mari beli je . bella kan 'pelaris' kedai . bhahaha . ada hati nok sekeh orang . sembur ngan air batu kangg

      Delete
    4. ahahahaa... org kate CAM nk ngorat BUKAN ngorat pong... huh... ehehhee
      pelaris..? wat muke ayu dia letew xP
      tp nk sembur org ngan air batu jahak ngat... abih air liur... huh xP

      Delete
  7. Dina suka coolblog... Tu pon sebab dia ade jual ice blended je... Perisa feveret pon ade iaitu vanilla keh keh... Eh eh takde berangan la... Boleh je jadi kerja kat situ... Mana tahu berangan boleh jadi kenyataan hehehe......

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak pernah try lagi vanilla . best ek ? hehe . teringin gila nak duduk dalam kedai tu . fuhh mintak2 la jadi kenyataan satu hari nanti . muehehe

      Delete
  8. memang cool kerja kat coolblog...;p btw...knpa xkerja skng ye? bkn tgh tggu result spm ke? gud luck ye adek...^.~

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan cool sampai membatu sudah . kihkih . skrg ni lesen pun tak siap lagi kak . tu yg susah nak merempit kemana mana tu . trimas akak ! :D

      Delete
  9. Wahhh saya takleh imagine macam mana rasanya detik2 sebelum ambik result SPM. InsyaAllah, i'm next! *Berdegup kencang*

    ReplyDelete
    Replies
    1. takyah nak imagine sangat lah . nabeel lambat lagi :P

      Delete
  10. wah wah, taiko nak keje kat coolblog? jatuh pula title taiko sebab pakai pink nanti :p

    ReplyDelete
  11. ooh ok jugak tu keje masa cuti sem...hehe smoga result spm nanti best2 belaka ye bella...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe baru masyukk sikit kan XD . ameen in shaa Allah . trimas tau doakan bella :'D

      Delete
  12. pasti cool klu keja kt sana Bella sebab nama pun dah cool..haha... tempat tu jual ice blended ker?? maklum tak pernah dengor.. kt LD takdo!..hihi..
    Dont worry, result bella insyaAllah gempak nti..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah . betul tu kak . hak'oh jual ice blended . best akak . nanti akak dtg sini , bella belanja akak ok . hihi .

      ameen kak . thanks doakan bella !

      Delete
  13. kalau masa bebudak dulu rajin baca novel.now baca novel makan masa sthn baru habis...recently.beli 3 novel masa di bandung. bacanya br suku buku..makin malas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bella pun sekarang makin menjadi jadi penyakit M tu . tskk . wah bestla gi bandung ! :D

      Delete
  14. kemain dia berangan ye.. jangan pengsan sudah bila dah kerja.. ngee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . berangan tu keje part time bella tau kak ! :P

      Delete
  15. Goodluck spm ! kite pun tgh tunggu result spm ^^v mula2, kite pun minx keje kt coolblog, at last jdik suri rumah sepenuh masa je. haha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ? gudluck untuk awak jugak . moga kita mendapat keputusan yg cemerlang nanti ye . ameen :D

      awak pun mintak keje situ ke ? waaaaa kite ni macam ada chemistry je kan . hihi

      Delete
  16. hehe xsempat dah bella nk keje bella, result dh nk kuar kan? pastu nti dah nk siapkan diri msk u, xpe, duk umah makan tido goyang kaki puas2 dulu yang kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak . menyesal pulak tak apply awal2 -,- . nanti memang bizi lah . nak shopping sempena masuk U lagi . ecehhh .

      Delete
  17. Dah terlambat nak keje dah..haha.. Good LUck result SPM nanti!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la . lagi 10 hari nak tau result :/

      hehe thanks ! :)

      Delete
  18. sebelum tngok wyg msti beli natang cool ni . haha :) best !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . kesian air tu di-natang kan XD

      Delete
    2. takpe lah , janji cool gitew pabila menikmatinye :D

      Delete
  19. kalo bella keje situ mesti comel kan..hahahaha..tp jgn wat muke poyo dh la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . kembang kempis hidung bella ni akak kata comel :P

      Delete
  20. woww pink gituh!
    dlm hai ada aman. huruf 'T' x funtion plak LOL

    good luck result gempak nanti ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah . macam macam la michelle ni :P

      thanks ye michelle . in shaa Allah ameen

      Delete
  21. hahaha xpe yakin itu perlu. akak yakin lah bella masuk matrik ! can't wait 4 ur result :D

    "emm kalau taiko, taiko suke gelang apa..warna apa, beli kat mane, pakai mase bile.. sekian"

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap harap dapat laaaa . ameen . hehe .

      eh soalan tu sape yg tanya ? hihik

      Delete