Friday, March 22, 2013

The SPM Result & High School Leaver

hey assalamualaikum eberibodeh

disini aku ingin meng-isytiharkan bahawa aku sangat DOWN hari ini . SANGAAATTTT  !!!!

dah . tinggalkan dahulu perkara di atas . 

alhamdulillah . result SPM 2012 dah diumumkan pada khamis lepas . aku gi sekolah dengan mak , abah . alhamdulillah . sekeping slip dah ada dalam simpanan aku . alhamdulillah untuk 11A yang dicatat di slip tersebut . 

ohya , aku ini dari sekolah menengah beragama . sebab tu total subject 11 .

alhamdulillah . alhamdulillah . alhamdulillah . syukur tak terhingga .

aku is menuruni escalator :P

azizah | aku | nadhirah | saiful | ayub
sori la ek . yg tudung hitam tu terkangkang luas pulok -,-
aku dapat sejambak bunga & satu file clear holder yang berisi dengan slip , sesijil bagai . temaseh untuk pihak sekolah .

cukuplah rasa gembira yang tak seberapa itu untuk sehari sahaja . kerana esoknya , aku dah melangkah ke alam baru .

Ikhwan ( the gambargrapher ) | Ayub | Saiful

Din | Buyut | Azim

CheKu | Pian | Amin | Imran

Muaz | Ayub | Buyut | Saiful | Ikhwan
Fadhlan ( kemeja kotak kuning ) . aku nampak dia ni makin kecik . jeles betul guwa .

hari ini , jumaat . petang tadi aku & abah gi Karnival Jom Masuk U . saje lah nak tengok tengok . nak dapatkan pencerahan . booth first yang aku terjah , opkos la booth uni impian aku . 

Booth U___
aku | pegawai U___ ( kut )
" ok adik minat bidang apa ? "
" perubatan "
" untuk asasi perubatan , syarat kelayakan di U___ adalah semua A+ "
* gulp *

ok . di sini ke-DOWN-an aku bermula . dalam slip aku , bukan semuanya dilabel sebagai A+ ; cemerlang tertinggi . bukan semua . bukan semua !!

awal awal , mood aku dah spoil . serius aku tak dapat terima kenyataan yang diorang nak semua A+ . apa dosa aku woi :/ . haa ni dah start emo ni .

tapi , nasib baik la booth uni lain meng-up kan balik mood dahku . takpe lah , uni lain banyak lagi .

bermula saat itu , aku rasa macam ada yang kurang . its not like aku tak bersyukur . tapi aku rasa macam .. entah aa weh . rasa down semacam je .

iyelah aku ni tak dapat nak score A+ semua . iyelah . hm . iyelah .

kau , jangan riak . tahulah result tu gempak berkepak kepak . tapi SPM ni , baru je permulaan . banyak lagi benda nak kena tempuh lepas ni . kalau rasa bangga sangat dengan result tu , mohon pegi frame kan slip tu cecepat . pastu gantung kat pintu rumah ok .

aku pun nak 11A+ . tapi dah rezeki yang tercatat , ini je . alhamdulillah . sekarang , rezeki aku begini . lain masa , siapa tahu ? 

ini semua pinjaman Allah swt semata . dengan izin-Nya . aku ni tak la pandai sangat macam hengkorang semua .

dah lah . terlalu down sampai tak reti nak describe . tak tahu nak tulis apa lagi . bai .


all pic credit to : Ikhwan

adik mek
thanks btw

70 comments:

  1. tahniah dik! meh sini akak belanja :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. temaseh kak FD . haa sila sila . belanja apa ye ? hihik

      Delete
  2. Huyooooooooooooooooooo ! 11A ? Wuyooooooooooooooo fuyooooooooo ayoyoooooooooooooo x) Tahniah kak ;) Meh sini nak nyanyi lagu cemerlang gemilang terbilang xP wohooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah huyyo wuyyo sangat lah tieqa oii ! haha . alhamdulillah temaseh . biasa je pun . haa nyanyi lah . dah tadah telinga ni . kehkeh

      Delete
  3. Ya Allah! 11 A.. alhamdulillah... Tahniah..tahniah sis..
    moga terus berjaya selepas ini..amin!..
    Its ok... mana tau ada U lain boleh buat medik dgn 11A..cuba sekodeng2 U lain plak..
    Tahniah sekali lagi bella.. bangga dgn you sis:)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah . temaseh kak . ini semua pinjaman Allah swt semata . bella tak pandai sangat pun :)

      tu la akak . mungkin peluang untuk masuk U lain ada lagi kut . tsk sedih betul semalam :/

      temaseh byk2 tau kak atie :))

      Delete
  4. Tahniah Sabellaaaa...!! Teringin mempersembahkan lagu Sabella kerana berjayaa.. #Lagu Isabellaaa adalahhhh.. hahaha... Tahniah sekali lagi.. Teruskan perjuangan di peringkat uiversiti plak lepas ni.. Chaiyok!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah . temaseh kak azwar . eh kenapa nyanyi separuh aje lagu tu . habiskan laa . haha . in shaa Allah mudah mudahan . doakan bella ye :)

      Delete
  5. tahniah! 11A tu.. jgn nk mgedik down. kira syukurla ko dpt smua A. terbuka luas peluang nak p U yg best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah . temaseh :)

      sampai hati kan kata aku gedik . makin downnnnnnnnnnnnn ah !!! hahaha . harap2 nye dapat la aku jejakkan kaki kat U best tu . tskk

      Delete
  6. Tahniah sabella..pandai awak.Sabella blh mohon apa yg Sabella minat.hukhukhuk..still frust.apa pun selamat berjaya :)InsyaAllah Allah ada perancangan yang hebat pada masa akan datang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah . temaseh . bella tak pandai pun . biasa2 je . zarna jangan la frust . Allah dah ada perancangan yg terbaik untuk hambanya . selamat berjaya untuk zarna juga ^^

      Delete
  7. Hambuihhh akak 11A tuuu!!...*ternganga sambil lalat masuk mulut*...

    Sekolah agama dina, SPM ade 12 subjek... Kire 11 tu banyak dahhh... Jangan down down pelirsssss.... Go up up and fly *eh fly* btw tahniah mmuahh bucukk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak harap lalat masuk reramai dalam mulut dina ok . bhahaha .

      oh sekolah dina lagi banyak la eh . haha tak down la . tapi , down jugak sikit . tskk .

      alhamdulillah . temaseh dina . ehh sape yg busuk sebenarnya ni ? XD

      Delete
  8. tahniah bella. really proud of u :)
    wishing u all the best for ur future... :D

    ReplyDelete
  9. amboi... bella minta A tu satu pun cukup lah. nak buat kenang kenangan. hehe. tahniah. semoga allah permudah segala urusan. bidang medic? jom p egypt. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak bolehh . hahaha . alhamdulillah temaseh kak fizah . egypt ? wah . ehem ehem ^^

      Delete
    2. apa tak boleh kasih satu pun? hehe. apa ehem ehem...??

      Delete
    3. ish tak boleh . kak fizah dah lanjut usia XD . hahaha . ehem ehem ehemmmmmmmmmmmmmmmmmmm . kihkih

      Delete
    4. ya la.. kak sedar lah diri kakak ni. dah la lanjut usia. comel pula tu. *angkat bakul sendiri tak nak susahkan orang* haha.. ehem tu. bella batuk ek?

      Delete
    5. amboi sempat lagi naik lif tekan sendiri . hahaha . eh manade batuk . saje nak ehem ehemmm . hihik

      Delete
  10. tahniah bella. anda memang bijak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah temaseh akak . tak bijak pun . rezeki Allah bagi ;)

      Delete
  11. alhamdulillah..ssyukurrr sgt2 bella.congratsss dear..
    xpe..byk lg jln lain okeyh bela.try apply smua tmpat..bakal dokterr la ni.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah , temaseh kak nia . harap2 dapat la tawaran dari memana uni . tak kisah la mana2 pun , asal dapat kos yg bella nak . hihi

      Delete
  12. tahniah bella...tak sangka taiko2 pon dapat 11A...jgn down2 sgt...lebih smgt lagi lepas ni ok.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah . temaseh . in shaa Allah

      Delete
  13. hi5! Bella...dapat 11 pun down jugak??? aish ok la tu.
    tahniah.
    ALhamdulillah...tp, lepas ni, bukan main pening kita nak isi borang tu ni kan. nak nak yang pasal aktiviti koko..tense tense

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah temaseh . bukan lepas ni , sekarang pun dah tension kemainnn ! haha

      Delete
  14. Tahniah :) , dapat 11A tu bersyukur sangat dah :D, tak perlu rasa down.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah temaseh . rasa down sebab rasa mcm besar je kemungkinan tak dapat U yg bella nak tu .

      Delete
  15. mcm ni bru taiko... waa tabik lu mek la... hheehehee
    mmg power ranger bdok nih xD
    tahniah xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha dakyoh tabik ngat laa . biase je pung . hehe . alhamdulillah temaseh ^^

      Delete
  16. Alhamdulillah bella. Tahniah sgt2 kak anis ucapkan. Awk dh selangkah ke depan. Nti belajar rajin2, jaga diri =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah temaseh kak anis !! hehe . in shaa Allah :D

      Delete
  17. congrat congrat congrat dikkkk
    pandainya diaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah . temaseh kak el . ish manade pandai la . biase aje . hehe

      Delete
  18. Alhmdlh..pndainyer adik yaya sorng niiiii!! (tetibe ngaku adik..haha ;p)

    syukur..ok la tu pndai sesgt..moga bjaya ddunia dan lebih2 lg akhrt ye bella ^_^ sntiasa doa yg tbaik utk kamoo.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah temaseh kak yaya . hehe . thanks ye akak !

      Delete
  19. alhamdulillah, tahniah dikk... sis turut hepi dan bangga sesangat.. xpe, ada lain rezeki akan datang nanti k.. apa2 pon jangan rasa down sangat... biarlah apa yang terjadi, kita tetap ada ALLAH..Allah Pasti tolong adik satu hari nanti..insyaallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah . temaseh kak . hihi . in shaa Allah :D

      Delete
  20. pandai bella.. good luck in future.. choose the right path.. ecewah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah temaseh kak nideee . hihik

      Delete
  21. 11A perghh lagi dasaaattt :D

    hmm kalau adik tak dapat perubatan, tak try pharmacist ke?ke tak minat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha manade dasat lah . biase je :D

      nak try jugakk mintak perubatan . wuwuw . haha . in shaa Allah kalau ada rezeki , dapat . tapi kalau takde rezeki kat bidang perubatan tu , mmg nak apply pharmacist pun . hihi . thanks ye abang afzal :D

      Delete
  22. Congratulations Bella! Superb tu 11A :D saya tumpang gembira. hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah . temaseh amanina . biase je la . tahniah untuk awak jugak :D

      Delete
  23. Kan betul apa akak cakap adik pandai. Akak dah agak. Akak dapat baca..hehe. Tahniah..Syukur Alhamdulillah..Sedih pula akak rasa..Sedih sebab gembira. Tahniah adik..Teruskan berusaha untuk lebih berjaya ye. Jangan down dan jangan sedih. Pasti ada rezeki..Jangan risau ye. Akak sentiasa doakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala bella tak pandai pun kak . ini semua rezeki dari Allah . hehe . alhamdulillah . terima kasih kak aini . in shaa Allah ada rezeki untuk bella sambung dalam bidang yg bella nak :')

      Delete
  24. CONGRATS!!!! meh akak cipika! cipiki! mmmmuuuaaahhhxxx :* hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha . alhamdulillah . temaseh ye akak !

      Delete
  25. hamoiii dikk.. 11A pn down ke ?? hehe chill lah sygg.. ade sbb knp Allah xkasik 11A+ full walaupn bella layak :D hehe insyaAllah kat U mane2 pn, DR SABELLA akan muncool ^_^ hihi TAHNIAHH TAHNIAHH akak tompang bangga kenal ngan taiko bijok bestari :D

    #psstt kengkawan akak ramai dr sekoloh durian guling tu, hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. huii bella tak layak kut 11A+ tu . hehe . takpe , dah bersyukur dengan apa yg dikurniakan Allah ni :)

      in sha Allah ameen . temaseh kak mar sebab doakan bella . ehh kekawan akak pun ada dari situ eh ? waahh :O

      Delete
  26. Wah bagus la taiko ni.. Alhamdulillah n congrats! Banyaknya A dia, rasa macam nak pinjam seketul dua je :P
    Apapun tahniah ya Bella, bukan semua orang dapat A apatah lagi A+ (macam iha, krik krik..) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah temaseh . bella biasa2 je la . hehe . haa ambik je nak byk mana pun :P

      Delete
  27. tahniah weii .. 11A ok la tu.
    pilih jurusan betol2 tau jgn tersalah pilih.
    perjalan baru bermula. good luck dear!

    rasa mcm xkena je komen aku kali ni.
    huahua :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyee la akak michelle oi . haha . temaseh ye ! :D

      Delete