Friday, March 15, 2013

Sayalah Si Nangka Busuk

hey assalamualaikum eberibodeh

hihi . aku kembali . sorry sebab buat tertunggu lama . ceh sape yang tunggu tah .

aku nak kasi nama minggu ni , ' Minggu Cobaan ' boleh ? sebab macam macaaamm jadi kat aku . takpe lah , ada la pengajaran Allah nak bagi tu . lama sangat dah kut hidup sihat terkinja kinja . haa padan muke aku kan .

hari isnin , aku balik rumah dari SINI . malamnya , cg memandu ( cg mak ana ) , text aku . esok ada class memandu , katanya . fuh macam tahu tahu je aku dah balik kan .

hari selasa , semasa buat latihan motor kat litar , yu knoww what heppen tu mieee . i jatuh gedebuk yu know dari motor . sangat feeling nangka busuk time tu . beza nya , aku berkemeja kotak kotak tapi nangka busuk naked ok . dah ler ramai yang menunggu turn nak naik titi tu . eh aku pulak pegi buat drama swasta kat depan tu . tskk .

hai uolz
tayar depan motor jatuh ke kanan , tayar belakang jatuh ke kiri . aku tak perasan pun tayar belakang tu jatuh . cis !

nasib baik la helmet aku ada visor . kalau calar muka ni mmg merudum saham guwa .

mamat kat belakang sempat lagi tanya " sakit ke tak ? " . eh hawak ni . motor tu hempap kite kut . kite pelangkung karangg . hahaha . dah la tunggu cikgu hensem rambut pacak tu datang , tak muncul muncul . aku bangun , angkat motor honda yang beratnya mak aii macam nak tercirit pun ada !

ala time tu nak jaga title taiko punya pasal , berat macam mana pun kau redah aje . godek punya godek tayar tu , akhirnya pheww . mission completed *sapu tangan*

balik rumah , berdekah dekah aku gelak bila cerita kat mak 

selasa | petang
mak - aku
" mak . tadi orang jatuh motor . HAHA "
" hah ? dahtu ? eh dia ni . result dah la nak tau dah . bla bla bla ( to be continued ) "
" eh sikit je pun . jatuh dalam litar je . bukan nya rempit  . tak sakit pun "

mak kalau dibiar ber ceramah , mmg takkan habis . nasib aku pintas dulu . hehe .

esoknya , dah terasa sakit . tsk . aku ingatkan biasa je la . sehari dua nanti mungkin hilang . sempat lagi push up , dukung Hariz sana sini . makin sakit la pulak tangan tu .

harini , dah bengkak woo . panggil macik tukang urut datang rumah . last sekali aku berurut time umur 5 tahun . time tu patah kaki . aku panjat meja kat tadika , jatuh persis nangka busuk lagi , dan meja itu menghempap diriku . 

aku ingat kan cedera ringan je tangan ni . rupanya dislocate dari bahu hingga hujung jari . sakit la jugak macik tu urut . dah cuba nak maintain kan riak muka , tapi berkerut jugak dahi . cis hilang macho aku .

hasil berurut tadi , tangan aku panjang sebelah . series wehh . bagi balik kepanjangan original tangan aku woi :/

and now , masih sakit sakit lagi . nak angkat pinggan seketul pun sakit . nak gerakkan cursor pun lemah gemalai . sobs .

harap cepat cepat la baik tangan ni . hari selasa nanti nak rempit + drift balik . cecehh 


adik mek
buas

48 comments:

  1. alooo.. ciannya.. dh imagine msti skit gile kan.. tp klaka ayat bella, tgn dh makin pnjang.. hahaha smpt lg wt lawak :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit kak . T__T hahaha mmg dah panjang sebelah tangan ni . sobs

      Delete
  2. kesiannya bella sampai tangan panjang sebelah ek. hehe. moga cepat sembuh ye sayang :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaa nak tangan macam dulu balikkk . tsk .

      hehe thanks ye kak FD . sayang akak jugak !

      Delete
  3. Buasnyeee... hee
    Lain kali hati2 ye... bhaye tu nk2 bdk rangke kecik cam taiko ni... nasib baik dislocated je,,, dh tu g hospita dok ni?
    Jgn main urut je klu makin bengkak tau... hati2 n cepat sembuh
    **dok rock taiko nih... blh amik alih.... ehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. taiko mmg kene buas . mihmih . waaa terharu ah ade org nasihat gini :P

      rangke kecik ? org besor doh leni okeeee . haaaa . dok gi hospital pung . cedera sikit je pun . hihi .

      nok ambik alih ? mari ah kalu berani *bukak silat*

      Delete
  4. alahai.. tangan sampai panjang sebelah.. akak last mengurut masa darjah 6.. menjerit jerit akak dibuatnya.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal kak . nak tangan macam dulu balik :/

      bella dah lama tak mengurut ni . nasib la boleh tahan

      Delete
  5. wah.. mcm mana la blh jd mcm ni.. :)
    zz last urut thn lpas.. jtuh tergolek dri bkit..
    kaki bengkak smpai naik urat kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bella cuai sangat kut . tskk :(

      jatuh dari bukit ?! fuh lagi la bahaya tu . kaki lagi la susah kan . tak boleh jalan kalau sakit . alhamdulillah bella tak teruk mana

      Delete
  6. hihi. bawak motor elok2 ye dear. igt orang yg tersayang. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks akak . in shaa Allah lepas ni dahku akan lebih berhati hati ! ihiks

      Delete
  7. haha..tergelak amber baca drama swasta tu...
    pesal 2 kali kene mende sama...
    mujur dah baik sikit kan.
    Memang kalu sakit pastu kene urut, terkerutlah dahi.
    Pernah sekali main bola kaki terseliuh bengkak, mak cik tu urut kat kawasan bengkak...menjerit lam hati! Sakit campur geli, haha.
    Camna boleh tangan panjang sebelah? Aneh
    Semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh baru pertama kali jatuh ni . hehe .

      amboi main bola ek ? hahaha . sakit campur geli agaknya rasa apa ek . jangan terkencing sudah :P

      tangan panjang sebelah sbb macik tu dok tarik2 kut :/

      thanks ya :D

      Delete
  8. oh adik nangka.. kesian sama taiko wa. sobsob pasni jatuh lg eh, tp jgn la cm nangka, jtuh manja je demi cekgu hemsem rambut pacak :P

    #cepat sembuh ye sygg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik nangka ? sobsss . hahaha . uh malas la nak mengharap lagi kat cekgu hensem rambut pacak tu . habis segala urat putus jakgi . hahaha .

      thanks akak ! :D

      Delete
  9. panjang tangan maknanya pencuri.
    lol :P
    meh la aku urutkan,kompom superim ko punya tangan.
    10 minit tambah bengkak.haha

    lain kali hati2,jgn asyik pandang pakwe lalu jalan haha :D
    result spm bpa? dah kuar blom.nak tau ni. muehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoihhh . panjang maknanya suka menderma tau ? kehkeh XD

      cis . pandai ke urut ? tercabut tangan aku kangg . haha .

      mana ada pandang pakwe lah . focus 100% dah tu . haha . result keluar khamis ni . tak yah sibuk2 nak tahu lah :P

      Delete
  10. Ya ALLAH,
    sabella bawak macam maneee lah motor tu, serius tak faham and sorry lah, akak tergelak terbahak *sikit je* masa baca ni, errrr =.=

    Btw, take care tau adik. how's result hahhh? :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . entah cane la boleh jatuh . sekelip mate je aaaaaa terus . hahah . takpe la kak . gelak la puas2 T__T . kaskas

      thanks akak . i will :))

      result ? huuuu khamis ni baru tahu . tsk

      Delete
  11. alahai sampai terjatuh yer..kesian bella. sakit-sakit pun sempat buat lawak lagi tu..hehe

    anyway good luck untuk result nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . sakit ni tak boleh dilayan sangat , kang makin sakit :D

      thanks ye PK :D

      Delete
  12. adoi...tsengih sorang2 aq baca cerita nie..
    kisah jatuh moto.. ops jap nak gelak sambil terguling..
    dah tahan tapi tak gelak juga. Ai cer bayangkan Bell jatuh motok...mesti cuak je muka.. kakakah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tersengih kenapa ye ? hehehe . gelak laaa . tak kisah T__T

      hahaha . muka tak nampak ok . nasib helmet ada visor :P

      Delete
  13. Serius lawak gila nak mamssss entry ni! Bab jatuh macam cempedak tu, bab drama swasta bagai, bab tangan panjang sebelah. Ahhh memang lawak! Hah nak explain macam mana lagi? Memang sah sah dah lawak. HAHAHAHAHA.

    ReplyDelete
  14. Hehe dina tak pernah kene urut.... Biasalah budak baik tak buas buas :p

    Amboi dua kali tu kak kene hempap dengan benda yang tak berperasaan tu hahaha..... Cepat sembuh yer akak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboihhhh dina ni . cubit kang ! hehe .

      sekali je dina . pertama & terakhir lah hendaknya . haha . in shaa Allah . thanks ye dina :*

      Delete
  15. dpt imagine caner sabella jatuh.

    ReplyDelete
  16. alahaiii sian plak kat taiko comey ni
    tulah nak taiko2 sgt..jgn cam tu dik hehehe
    papepun get well soon ok
    jgn wat keje berat2 ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha padan muke sendiri kan kak el . in shaa Allah . semakin membaik dah sekarang ni . hehe . thanks kak el :*

      Delete
  17. sabella! lawak la cara awak bercerita xD
    macam buah nangka? lol..

    apa2pun semoga cepat sembuh la eh..result lagi 4 hari je nie >.<
    goodluck dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha lawak eh ? hihi .

      in shaa Allah . ameen . err jangan la sebut pasal result . cuak ni :/

      hehe . gudluck juga untuk awak :D

      Delete
  18. alamak tangan panjang sebelah....semoga bella cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tsk . kesian bella kan :/

      thanks tau . in shaa Allah ameen :D

      Delete
  19. hiks, saya pernah jatuh motor. sampai sekarang tak berani nak bawak. huhu. fobia kononnya. heee :D
    semoga cepat sembuh bella :) hati-hati tau lain kali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hui sampai fobia eh ? hihi . nina try la bawak slow2 . in shaa Allah hilang fobia tu :D

      in shaa Allah . thanks tau nina :*

      Delete
  20. Akak first time bawak motor atas jalan raya, first time juga jatuh motor..memang nangka busuk lah. Dah lah bawak akak, akak. Pengsan akak, akak tu..hehe..Akak stedy je, luka tak teruk.. Bahaya kan..hati2 adik bawak motor, bahaya tau..jangan ikut akak..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bella time memula dulu , tak jatuh . tapi terketar ketar . kehkeh . kesian akak , akak tu . hahaha .

      trimas kak aini . in shaa Allah bella tak ikut perangai akak bella ni :P

      Delete
  21. semoga cepat sembuh k..
    lepas ni jangan nakal2 dah k..
    hihihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi . in shaa Allah ameen . thanks akak ^^

      Delete
  22. kahkahkah tahniah sebab jatuh!

    kita kene jatuh dulu, baru kita boleh belajar cara nak bangkit...

    err, mohon ko snap sekeping dua gambar abam yg ajar ko memandu tu i.e abam romantika ko. *sifat ingin tahu tgh mbuak2*

    ReplyDelete
    Replies
    1. huoiiiiiiii jahat gilaaaaaa !! >,<

      kemain quote kau kan . citpodah . hahaha

      wei tu bkn 'abam romantika' haritu ok . ni abam hemsemmm lain okayy . hakhak

      Delete
    2. yela...aku takmo abam hemsemm tu. tp aku nak tgk abam romatika tu...aku suspek muka dia mesti muka lelaki melayu kedua terakhir..

      Delete
    3. ahh takpayah tengok la . nanti dengan kau sekali tangkap cintan dengan dia . hahaha . eh dah kenapa lelaki melayu kedua terakhir ? yg pertama sape ? kau ke ? kihkih

      Delete
  23. auchhh..taiko jtuh plak..
    hope cpt okay yea..

    ReplyDelete