Sunday, January 27, 2013

sweetheart celop & Medical Dentistry Centre

hey assalamualaikum eberibodeh

pagi - halaman rumah
 aku ; ber-penyapu

" abg mudin , tolong tutup air yg org tadah tu "
" apa masalah kite senanye ? "

BHAHAHA *gelak menonggeng ke jiran depan rumah

" err tolong pasang wayar dekat kepala paip tu . susah "
" apa masalah kite senanye ? "

*gelak sambil hayun-2 penyapu

dia try nak tiru style Sharnaaz cakap dalam drama Ruby . thats why he kept repeating the same line " apa masalah kite senanye " .

begitulah drama pagi 270113 aku bermula . humour . laughter .

Alhamdulillah 

surat abang , from MDC dah sampai tengahari tadi . MDC stands for Medical Dentistry Centre if im not mistaken . setelah sekian lama menunggu , sampai jugak surat tu . patut la abang tidur menyengih aje semalam . hehh


abang dah graduate tahun lepas . tapi disebabkan abang oversea punya student , pihak atasan dahulukan local student dulu untuk induksi . induksi ni macam kursus untuk lepasan doctor la . lama jugak abang join aku jadi penganggur kat rumah . secara tidak langsung merampas title anak-tunggal-part-time guwa . chait .

abg posmen datang tadi , aku yang sign . kira aku ni berjasa jugak la dalam hal ni . aku bajet nak pau baskin robbin sedozen dari beliau .

tanya abang , berapa lama kat sana . 5 hari . lah . aku ingat sebulan kepe .

selama ni . org last yang aku tengok sebelum tidur , dia . org first yang aku tengok bila celik je mata , dia . teman merempit , dia . bila jalan sesama , org ingat dia pakwe aku . pftt .

kadang-2 , tuala aku , dia rembat . baju dia , aku pakai . bila dia capai gitar , maknanya dia suruh aku nyanyi . 

nak makan , dia cari aku . " kite dah makan ? "

040213 - 080213 ; Induksi di Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang , Sepang , Selangor . lepas tu dah kena kerja as official doctor . katanye lah .

and my life back to anak tunggal part time .


abang | adikmek

bai abang . do miss me . 

ihik 

dec ; bola - mas vs indo
" awak tak gi jalan-2 ke ? "
" takk . malas "
" ajak la abang awak tu "
" taknok . jakgi org ingat pakwe "
" aik . abang awak nampak muda ke ? "
" err . kalau form6 tu sesuai ah . aha "



adik mek
selamat jalan romeo . ehh

66 comments:

  1. adik mek! nk g etek jln... huk3 xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip . apeni nak ikut orang . pi main jauh sana ;p

      Delete
  2. alaa..kimsalam kat abg ye bella.ahahaha..
    ckp kat dia..kak nia yang comel and baik hati krim salam..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel & baik hati ? ok layak jadi kakak ipar . bhahaha

      Delete
  3. Haha. Titibe wa rasa sayu :p lalala

    ReplyDelete
  4. alolol, comellllah abang sabella :3 suh dia jage diri baik2 k. hik hik

    ReplyDelete
  5. ni msti mnje giler ngn abg...cewaahhh amboi..hehe untungla..

    ape mslh kite senanye...??heeee ^o^

    ReplyDelete
    Replies
    1. manja sikit je kak . haha . alhamdulillah :D

      Delete
  6. oh man.. so sweet nyer korang berdua. 2 beradik je ke bella? abang bella dentist kan.. dia boleh pakaikan orang braces tak? adik akak nak pakai braces..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha . 4 beradik senanye . tapi bella paling rapat dengan mamat tu . hee . boleh kak . tapi kerjanya tak lagi dia tu . hihik

      Delete
  7. salam sabella :)

    kan main lagi pic pompuan bermisai tebal tu...hehe :P

    ReplyDelete
  8. besttt nya ada abg sekepala..teman dikala ceria..hehe..
    wahh..doktor gigi.. kena jaga gigi baik2 pasni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha dia jela teman kat rumah ni . konpem sunyi ah bila dia takde nanti ;/

      Delete
  9. apa masalah kite senanye? haha xD

    tahniah la tuk abg makcik ye.
    kompom rasa sunyi,mcm michelle jugak.
    penganggur berjaya.
    haha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tadak masalah . ok je . bhahaha . takpe michelle , kita geng sesama ok ? XD

      Delete
  10. bestnyer ada abang..puteri takde..hukk :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa takpe . Allah dah tetapkan yg terbaik untuk kita semuaa ;D

      Delete
  11. best nyer.... dpt abg yg sekepala..... remy takde tempat bermanja...he3...sebab anak sulung... adik2 jer yg bermanja....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh abg remy lagi la untung . adik ramaii . hee

      Delete
  12. best lah ada abang kan. FD takde abang sebab FD anak sulung :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa kak FD la jadi abang . cunnn . hihi

      Delete
  13. owh...dr ceta wak...mmg korank rapat kan..so 5 hari tu msti trasa lama kan..but dont worry jauh dimata tak bermaksud jauh dihati kan wak...kan le tepon..chat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa betul tu abg . kejap je senanya . saja nak menggedik tak tentu hala . kehkeh

      Delete
  14. nsemnya abang bella..hihi.. best la ade abang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyok . mau pengsan dia 2 hari kalau dia tau akak puji ni . bhahaha .

      Delete
  15. ha la abg adik ensem . kimsalm dia eh . haha :p

    ReplyDelete
  16. wah. syok bila abg sekepala bella :) sweet. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehee . bukannya sekepala sangat . sikit2 boleh aa ;)

      Delete
  17. alaa. anis tak tengok ruby !! hehe. wahh sweetnya dia dgn abg dia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe . best aa Ruby ! takdela sweet sangat . biasa je ;D

      Delete
    2. ohh yeke ?? kena tengok nie. haha

      Delete
    3. akak tengok ok ? bella takpernah tinggal drama ruby tu . kehkeh

      Delete
  18. jgn bertukar suar kecik suda hahahaha

    ReplyDelete
  19. alololo..sweetnyer..best klu dpt yg ngam cm neh..hehehe

    ReplyDelete
  20. jeles bella boleh gurau senda nan abg. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha takyah la jeles . biasa je pun . hee

      Delete
  21. Alahai comelnye bella ngan abg bella.Hehe.Rapat btol.Besh3. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bella je yg comel kak . dia tak . kehkeh

      Delete
  22. Replies
    1. bhahaha . inshaAllah akan menge-pau beliau ;B

      Delete
  23. ololo..suweet laa Bella ni..hihihi..kem salam abg okey..dh ade pakwe ke?nk rekemen kat adik cheqkaq..wink2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bella tau bella memang suwettt . kehkeh ! inshaAllah kak . malangnya dia telah berpunya . tsk tskk

      Delete
    2. haa tu la kan . kalau tak boleh ber-saudara kite . hihik

      Delete
  24. hahaha nk tergelak baca "apa masalah kite senanye"

    ReplyDelete
  25. adek sabella yang bermisai.. kem salam org sebelah yee :P

    *eh eh eh eh hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok akak yg takde misai . muahaha . in shaa Allah :D

      Delete
  26. mudin...hahahha.. satu kelas form 5 dg dulu ni.. keje kat mentakab kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa yee abg mudin hok keje kat mentakab la tu . haha . sape ni eh ?

      Delete
    2. sekelas dgn mudin dulu... ni la adik die hok die ambik sokmo kt sek rendoh dulu ni.. besor panjang doh.. huhuhuhu....tahniah spm gempak.. hampir 10 tahun tinggalkan dg... mudin memang baek hati.. senyum sokmo.. lame dok.jupe die.. kem salam ke die neh... kbo kerol kem salam.. huhuhu

      Delete
    3. oo abg kerol rupenye . ade ade tgk kat majalah sklh abg mudin batch 2004 dulu . Mohd Khairulanwar b. Mohamad ( semangat gi tilik mjlh ni ) kihkih . ingatkan sape laa anonymous ni . haha

      alhamdulillah . temaseh . spm x laa gempak sgt pun . cukup2 makan je . tskk . haha .

      abg mudin kalau tahu ade org puji die ni mmg x tido malam mane laa . haha . in shaa Allah akan dahku kirimkan salam itu . eceh :P

      Delete