Monday, January 07, 2013

babysitter mithali

hey assalamualaikum eberibodeh

sink penuh . basuh pinggan . suka basuh pinggan . tapi aku tak suka keadaan tangan aku lepas basuh pinggan . jari kecut sebab lama sangat main air . eeee aku geli . geli tengok jejari tu kekedut . yek .

tanak buat entry membebel part II . siang tadi sudah . hoi bebel apa sampai dua fasa sehari ni . aku tak suka membebel & dibebel . faham ?

hariz , le' anak saudara ada kat rumah sekarang ni . 

old pict

so , as acu yg mithali , i try to take care of him as i could . mithali kan ? fyi , hariz sangatlah suka menempel ok . mangsa tempelan tu adalah me , le' acu . kekadang pelik , sebab apa la hariz ni suka sangat dekat aku . i mean , pape pun yang aku buat , yang aku cakap , mesti dia gelak kaw kaw punya ah .

" apa tah yg lawak sangat acu tu sampai gelak cantu sekali " - umi abah Hariz

online dalam bilik . atas meja . sebab hariz suka sangat mengacau . tapi ada je dia masuk bilik . tak kesah . dia nak duduk atas riba . angkat . mak oi macam nak patah cartilage guwa ngangkatnya . berat kemain .

dari kecik sampai la umur dia dah nak masuk 2 tahun ni , aku bagi dia makan ni ;


ini juga


banyak lagi . tapi 2 ni paling dia suka . i bet . taktahu dia boring ke idok asek video sama aje aku bagi tengok . kau hadap je la Hariz oi . toksah nak demand sangat .

acu dia siap tolong nyanyikan tau . terbukti ke-mithali-an tu kan ?

" acu gembira tengok Hariz gembira " - keibuan tahap maksima . tskk

esok Hariz nak cau cincau dah . babai . acu'll misschuuw . muah Hariz sikit :*


adik mek
Hariz Aqashah

17 comments:

  1. olololo. b'jiwa penyayang sabella ni. ramai la mak mak nak masuk minang nanti. kekeke :D

    ReplyDelete
  2. husnalyas ;

    hehek . harap harap gitu la ye kak ! hihi

    ReplyDelete
  3. kalau takmo tgn kedut, pkai la sarung tangan...err, lagu2 tadika, masih di usia kanak lg ker?

    ovum, sperma? LOL

    ReplyDelete
  4. hihi. comel jer. pandai ek jage budak :D

    ReplyDelete
  5. kopi pasta ;

    ada cara lain tak ? yg takperlu pakai sarung tangan ? harhar . that's for my anak sedara la . kite dah besau gedabak + matang kut . ngehh

    ovum + sperma = manusia .
    eheh

    ReplyDelete
  6. yasmin aris ;

    hihi . takdela pandai sangat . sikit sikit boleh aa ;D

    ReplyDelete
  7. err, bukan pakai sarung tangan kain tuu tp pkai yg sarung tgn getah..kan ada djual khas dgunakan utk mbasuh pinggan =.=' eleh ckp utk adik padahal dia eksited menyanyi sama lagu tu

    ReplyDelete
  8. kopi pasta ;

    hahaha jahat bebenor ! kite tolong nyanyikan je pong . tapi tak la eksaited . konon . harhar

    ReplyDelete
  9. pakai glove masa basuh pingan mankuk,gosok periuk belanga,menyiang ikan semua...mcm akak hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe . ok nak try jugak kak . temaseh :D

      Delete
  10. Singgah sini dan follow adik... (^_^)

    ReplyDelete
  11. bakal ibu mithali ni hehehe

    ReplyDelete
  12. amboi babysitter mithali tau. hihi. hariz tu omey sangat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik . hak'oh omey kan ? sepet mcm cinaa ;D

      Delete
  13. Comelnya..macam cina..hehe..geram akak..akak suka budak2..habislah kalau akak dapat dia. 24 jam akak golek2 dia..hehe.

    ReplyDelete