Friday, July 22, 2011

tutorial link membesar

hey assalamualaikum eberibodehh

okay hari tu aku dah buat tutorial link pelangi
petang ni aku nak buat tutorial link tu membesar bila kita sentuh . bukan sentuh dengan tangan atau ngan mulot kau . no no no ^tangan telunjuk ke kiri , kanan^

ce test sentuh ni : sayecomel
haa dia membesar macam tu la

1 . dashboard > design > edit html > tick expand widget
2. tekan ctrl + f , cari kod bawah ni

]]></b:skin>  

3 . dah jumpa kan . okay copy kod bawah ni

a:hover {
font-size: 18px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
}

4 . paste kan atas kod  ]]></b:skin>   tadi

5 . save !
6 . say alhamdulillah kalau jadi ,
tanya kat komen kalau tak jadi

adik mek
comell kan ?

6 comments:

  1. rajin betul buat tutorial... heheh, nice nice (^__^)V

    ReplyDelete
  2. tq...i selalu follow tutorial yang u buat...nnti u buat tutorial untuk cara nak buat arrows yang ciut mcm u buat ni erk??:)

    ReplyDelete
  3. dayang :

    paste betol2 ea . ce try skali lagi

    ReplyDelete
  4. azrina :

    hee thanx .
    oke sy buatkan ekk

    ReplyDelete