Monday, January 07, 2013

membebel ; lotion

hey assalamualaikum eberibodeh

tuang losyen kat tangan . percaya tak ? hm jatuh aa reputasi minah rock ceni .

ini terpaksa ok . terpaksa . baru sedar yang tangan ni rasa macam kasar . tak sehalus selembut segebu dulu lagi . ehem .

" tangan kasar ni tangan org buat kerja rumah " - sabella mohamad

ya ya betul sekali . sebenarnya tak banyak sgt kerja rumah yg dibuat . just help mak as much as i could . err banyak sikit daripada time belajar haritu . cewah cakap macam dah humor doplohnam . 

terpegang tangan kanan tadi . rasa kasar . selama ni pun dah pegang tapi dengan kurang penghayatan . 

"ohmai jatuh hantaran wa cani . " - dalam hati

jatuh saham . jatuh hantaran . jatuh sebagainya . not really . but maybe . ahaks . thats why i grabbed the berdebu carrie junior bottle . lotion carrie junior di usia lapanbelas . not-so-apakah .

benda tu wangi sangak ok 

terbasuh tangan . and guess what ? takyah nak guess what sangat . lotion tambah air belendir la jawabnye . eeeeee geli .

kakak ipar kata lotion ni melebatkan bulu tangan . tak kesah . bulu tangan aii memang sedia lebat .

well , org kata kalau bulu tangan lebat ni , mak mertua sayang . hehek . contoh ; kak long . bulu tangan lebat and mak mertua dia sayang gila ah .

*****

act , tadi stop kejap . mak suruh turun dapur . buang-najis-dan-kepala-bilis . huu saiko benau nama tugasan tu . i dont know the official name or scientific name or what so ever lah . 

and yeah , penyapuan lotion di tangan ku harini FAILED .

i think i should try this on night side ,

for the sake of my kehalusan tangan .

adik mek
wish me luck

24 comments:

  1. errkkk.. lotion blh melebatkan bulu tgn? ermm patutla... huhu

    ReplyDelete
  2. faie mohamad ;

    entoh ler kak faie . tak tahu dari mana kakak ipar kutip fact tu . harhar

    ReplyDelete
  3. salam Sabella :) Org katelah kan , tgn kite kalau kasar baguss sbb nanti bile mak mertua salam tangan kite dan merasa kekasaranya , die akan tahu kita ni byk buat kerja umah . huhu

    ReplyDelete
  4. bagi aien lotion baby yang warna pink tue.. lebatkan bulu tangan..

    ReplyDelete
  5. miss ena ;

    hak'oh betul jugak cantu kan . terus valid jadi menantu . hihi

    ReplyDelete
  6. ainaa syafiqah ;

    iye eh ? thanks bagitau tau ;D

    ReplyDelete
  7. fatihah nazri ;

    kannn . geli kemain . yek

    ReplyDelete
  8. hahaa...! dah pakai lotion, pegang bilis lah pulakk.. XD

    ReplyDelete
  9. Jengjengjeng, eh tak guna lotion pun dah lebat kihkihkih :D whooaa mak mentua sayang ? Neh yang syok kihkihkih :D

    ReplyDelete
  10. ELFarahin ;

    tu la pasal . hadui hancus semuaaa . grr

    ReplyDelete
  11. ayqa evans ;

    haa mmg bulu dah sedia ada lebat dah . part mak mertua syg yg best tuuu

    ReplyDelete
  12. jgn pakai lotaion..haha...gudluck ok..

    ReplyDelete
  13. hazwan hairy ;

    kasaq tgn ceq naa . huu

    ReplyDelete
  14. tangan kasar org ckp rajin masuk dapur. huhu..

    ReplyDelete
  15. chic na ;

    hekhek . kira bella ni rajin masuk dapur la eh ? aww

    ReplyDelete
  16. bulu tangan lebat mak mertua sayang? *sambil tengok bulu tangan.

    ReplyDelete
  17. husnalyas ;

    HAHAHA . org cakap macam tu le kak husna . taktau betul ke tak . ngehh

    ReplyDelete