Wednesday, January 23, 2013

Rasulullah sayang kita

hey assalamualaikum eberibodeh


للهم صل على سيدنا محمد و على اله و صحبه و بارك و سلم

esok . 24 January 2013 . hari kelahiran Nabi Muhammad saw kekasih Allah . Alhamdulillah masih bernyawa . syukur masih diberikan ruang dan peluang untuk meraikan maulidur rasul buat tahun ke-lapan belas sebagai khalifah di muka bumi Allah .

ok boleh copy intro di atas untuk berucap ketika sambutan maulidur rasul di sekolah 

ahah

pernah suatu ketika sedang rasulullah saw berkumpul di dalam satu majlis bersama para sahabat . tiba bergenang air mata baginda . para sahabat gelisah melihat sesuatu yg tidak mereka senangi di wajah rasulullah saw .
apabila ditanyakan oleh Saidina Abu Bakar , Baginda mengatakan bahawa Baginda terlalu merindui umatnya yg disebut sebagai Ikhwannya .
para sahabat merasa iri hati sehinggakan Saidina Abu Bakar sekali lagi bertanya Rasulullah saw , " bukankah kami ini ikhwanmu ? "
Rasulullah saw menjawab , " tidak , kamu semua adalah sahabatku . ikhwanku adalah umatku yang belum pernah melihatku tapi mereka beriman dan sangat mencintaiku dan Aku sangat rindu untuk bertemu mereka ."


subhanallah :')

Nabi Muhammad saw bersabda ; " tidaklah dianggap beriman di kalangan kamu sehingga aku lebih dicintainya daripada ibu bapanya , anaknya dan manusia seluruhnya ." ( HR Bukhari )

peace be upon you , my beloved ya habibi ya Muhammad .
ya nabi salam alaika . ya rasul salam alaika . ya habib salam alaika . solawatullah alaika .

_______________________________________________

semalam ( selasa ) , aku terbeli sepasang arnab . TERbeli eh ? haha . ni semua kerja aku & abang . mak dengan abah tak tahu . kitorang redah je pegi beli . redah je bawak balik arnab tu . konklusinya , semua main aci redahhhhhh aje .

aku bagi nama . Bulan & Bintang . bulan , abang punya . bintang is mine . kemengadaan abangku terserlah pabila dia taknok nama bulan . dia tukar jadi Wulan . ok sukati anda .

cuak juga sebab abah mak err macam tak setuju je . sebab banyak sangat dah membela kat rumah ni . semak . untuk sementara , aku letak dalam sangkar hamster . sebab nanti nak basuh dulu sangkar besar tu .

aku | abah tengah gaul nasi - 5:30 p.m
mood ; serious

" ada ke patut letak dalam sangkar tu . kecik kan . haih . nak beli tu fikir la dulu "
" sementara je . jakgi letak la dalam tu " 
" kang abah bagi duit buat beli sangkar besar tu karang . haa baru tau "
" orang cabar abah bagi duit . haa "
" sekarang jugak abah bagi kang "

abah guwa memang kiyut der

heh

________________________

aku nampak kau dalam Hariz . aku harap kau nampak aku dalam Qaisara . aku rindu kau . aku rindu Qaisara . sangat .

Allah , titipkan rindu ini

saiko

adik mek
230113 ; Hariz balik

76 comments:

  1. SubhanaAllah..rindu sangat dekat Rasulullah bila baca kisah-kisah baginda. Allahhuakbar..Salam Malidur Rasul juga buat adik bella yang busuk..amboii..pandai ye cakap orang..hehe.. Hayatilah erti pengorbanan Rasullalah, semoga kita lebih menyintai dan semarakkan rasa tidak sabar ingin berjumpa dengan baginda.

    p/s: bagi seekor dekat akak arnah tu..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bella pun sama kak :') . moga kita semua mendapat syafaat baginda kelak . err kire kita ni sama-2 busuk la ya ? haha .


      nanti kalau arnab tu beranak , bella bagi oke ? HAHA

      Delete
  2. salam maulidur rasul. nice entry dear :)

    ReplyDelete
  3. salam maulidur rasul bellabo :p

    btw, best ke bela arnab? dia takda bunyik macam kucing, acane nak dgr suara dia, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam maulidur rasul juga kak nida :B

      ehh best sangat kak . memang tadak bunyi . just tengok dia kehulu kehilir ajek . kehkeh

      Delete
  4. haha pandai abah bella bergurau ek
    salam maulidur rasul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha buat cuak aje kann . salam maulidur rasul juga akak ^^

      Delete
  5. salam maulidur rasul dear :)

    pissst : jaga leklok taw arnab tuu. yang anis dah mati T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam maulidur rasul juga .

      alo sedihnye . beli la yg baru . nanti kita boleh geng . hee . ok ok bella jaga bebaik .

      Delete
  6. lu sj kan letak rabbit tu lam sngkr hamster..nk suh ayah bg duit beli sgkr cam guwa xtau tektik lu ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . acane lu tau ni der . perghh nampak sangat lu pun pernah buat tektik cemni . wahaha

      Delete
  7. salam maulidur rasul :)

    dulu kawan akak ada bela arnab bagi nama Ben-10..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam maulidur rasul juga . wah comelnya nama ben-10 ! hihik

      Delete
  8. salam maulidur rasul & banyakkan selawat jugak tau (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam maulidur rasul juga . inshaAllah :)

      Delete
  9. Ikhwan...insyaAllah kami akan menjadi Ikhwan itu, amin.
    Salam Maulidur Rasul, 12 Rabiulawal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah ameen . salam maulidur rasul juga ^^

      Delete
  10. salam maulidul rasul......
    comel nyer..bila bela arnab kan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuan arnab ke , arnab yg comel ? hihii . salam maulidur rasul juga abg ;)

      Delete
  11. salam maulidur rasul tuk ko ~~

    I love rabbit.michelle punya dah meninggal.
    sian dia.. :(
    ehh touching plak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa dah meninggal . kesiannyaaaa :'( ( double touching ) . hakhakhak . bella pun suka rabbit . comel !

      Delete
  12. Betapa sygnye dia kat kite.
    Tapi tak ramai yg sedar. atau sengaja buat2 tak sedar.
    Salam maulidur rasul ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yg sedar , tapi buat-2 tak sedar . astaghfirullah :/

      salam maulidur rasul juga kak ^^

      Delete
  13. Replies
    1. salam maulidur rasul juga . may Allah bless ;)

      Delete
  14. salam maulidur rasull.sama2 kte berusaha memperingati segala perjuangan baginda..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam maulidur rasul juga kak . inshaAllah ;)

      Delete
  15. SubhanAllah..mmg kita umat yang tidak pernh meliht wjh baginda ni sntiasa rindu padanya.. =<

    salam maulidur rasul jg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat rindu :') . salam maulidur rasul juga kak ^^

      Delete
  16. jom kita berselawat banyak2.. semoga kita diberi syafaat olehnya diakhirat sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah kak . mudah-mudahan , ameen :)

      Delete
  17. nice sharing dik and salam maulidur rasul :)
    cun r nama wulan.. kim salam kat abang ;) hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam maulidur rasul juga kak . hee
      hahaha . dia memang mengada ngada kak XD

      Delete
  18. salam maulidur Rasul 1434H...ayie ucap pd sabella dan keluarga...:)

    ReplyDelete
  19. salam maulidur rasul ...ada smbungan entry pasal arnab lak bwah tu..haha...nak juga sekor!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam maulidur rasul juga abg hairy .

      hambuih sukati nak arnab org ni . beli sendirik ok ? bhahaha

      Delete
  20. ikhwan :o


    salam maulidurrasul ke2. ada tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . ikhwan abg mu ok ? ;D

      kalau kau punya pasal , yang tadak pun boleh ada ;3

      Delete
  21. sedehh sangat dengar selwat..rs terharu je..salam maulidur rasul bella..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak ? :') . salam maulidur rasul juga kak nia ^^

      Delete
  22. tersentuh dgn kisah nabi Muhammad saw menyatakn kerinduan pd kt, serius bergenang airmata. rinduu... ;'(

    #sempoi la abah adikk.. hihi men cabar2 lak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat rinduuu . moga kita dapat menjadi ikhwan kepada baginda kelak . inshaAllah .

      hahaha . abah memang cantu kak . sempoii ;D

      Delete
  23. alhamdulillah, terima kasih sabella for da sharing..insyallah akan sentiasa mencintai Allah dan Rasulnya~amin, salam maulidur rasul yew

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama abg krole . sama-2 kita berusaha untuk sentiasa mengingati baginda . inshaAllah ;D . salam maulidur rasul juga ^^

      Delete
  24. perkongsian yang menarik..selamat menyambut maulidur rasul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak . salam maulidur rasul juga ;)

      Delete
  25. comelllllahh bela arnab and letak nama bintang! mesti suka lagu yuna ni kan! kih kih <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha minat gile kut kat yuna ! tapi time letak nama 'bintang' tu takde la pulak teringat kat yuna . hihi .

      Delete
  26. Dulu ee ada rabbit jugak. Sekarang takda dah. hemhem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh kenapa dah takde ? bela la balik . nanti boleh jodohkan kita nye rabbit . huahua

      Delete
  27. salam maulidul rasul dari remy.....

    ReplyDelete